Menu

Rustige training na Rosenborg

De dag na het gelijkspel tegen Rosenborg, trainden de Ajacieden die in de basis stonden rustig uit. De reserves deden eenzelfde rondo, maar dan iets scherper. Voor Robin Marijnissen uit Made was het een hoogtepunt in zijn jonge leven.

Rond twee uur 's middags kwamen de Ajacieden in de motregen het veld op. De groep werd in tweeen verdeeld. De spelers die tegen Rosenborg startten, deden een rustig rondootje onder leiding van Krol, de reserves deden hetzelfde met Koeman. Het groepje van Koeman trainde scherp, degenen die zich niet naar behoren inzetten, werd te verstaan gegeven dat ze dan maar naar binnen moesten gaan. Dat deed natuurlijk niemand en de Ajacieden deden extra hun best.

Trabelsi en Van Damme hielden het vrij snel voor gezien. De verdedigers hadden beiden last van een lichte blessure. Trabelsi ondervond hinder van een onwillige spier in het bovenbeen, Van Damme kampte met een zere buikspier. Didulica liet zich niet op het veld zien. Maxwell ook niet, de Braziliaan had last van zijn enkel.

Na een dik half uur hielden de spelers van Krol het voor gezien. Na een cooling-down zat de training voor hun erop. De overigen gingen nog even verder.

De Ajacieden die het veld af wilden werden bij het hek tegengehouden door Robin. De 10-jarige uit Made heeft een levensbedreigende ziekte en was via de Doe een Wens Stichting met een aantal vriendjes toegelaten op het trainingsveld. Geen speler ontglipte hem. Dacht Galásek nog even dat Robin zijn handtekening niet wilde dan had hij het mis. De Tsjech werd tot in het hoofdgebouw achterna gelopen voor zijn krabbel.

Robin kreeg donderdag de verrassing van zijn leven. Met een smoes werd hij van school gehaald. De politie was zijn klas in gekomen met het verhaal dat hij een ruitje zou hebben ingegooid. Niks van waar natuurlijk, maar Robin schrok wel. Zijn verbazing werd groter toen hij meegenomen werd in een stoere witte limousine. Achter de wagen reed nog een busje met zijn broertje, neefje en vriendjes. Op naar de Arena!

Robin, zelf spits in de E1 van de Madense Boys, genoot. De avond ervoor had hij nog naar het Champions League-duel tegen Rosenborg gekeken. Heel spannend vond hij het overigens niet, want tijdens de wedstrijd was hij in slaap gevallen... Maar dat kwam omdat hij zelf een wedstrijd had gespeeld en daar was hij erg moe van. Eigenlijk zijn alle Ajacieden zijn favoriet: Van der Vaart, Van der Meyde, Litmanen. En Chivu natuurlijk. En van bijna iedereen heeft hij nu een handtekening op zijn shirtje. Nooit meer wassen dus!