Menu
Rustige training voor Ajacieden

Rustige training voor Ajacieden

Het ging er zaterdag ontspannen aan toe op Curaçao. De Ajacieden, die zich vrijdag plaatsten voor de finale van de Chippie Polar Cup, fietsten wat op de hometrainer, om zich daarna naar het nabij gelegen zwembad te spoedden waar een aantal baantjes werd getrokken. De training werd vervolgens afgesloten met wat lichamelijke oefeningen.

Ook Toby Alderweireld ontkwam niet aan de ochtendsessie. De 21-jarige Belg, die vanwege interlandverplichtingen pas donderdag arriveerde op de Antillen en een dag later tegen SV Hubentut Fortuna een treffer voor zijn rekening nam, kampte naar eigen zeggen wel met de naweeën van de lange vliegreis. Vooral het einde van het duel met de kampioen van Curaçao was voor de verdediger afzien geblazen. ,,Het was heel zwaar en ik was echt vermoeid," blikt hij terug. ,,In het midden van de wedstrijd red je het nog wel, maar aan het einde voelde ik me slapper worden. Maar goed, we spelen hier niet in de Champions League."

Toch beseft Alderweireld dat spelen voor Ajax waar ook ter wereld verplichtingen met zich meebrengt. ,,Je hebt inderdaad altijd wel een plicht te vervullen," beaamt hij. ,,We hadden bijvoorbeeld vrijdag niet met 3-0 kunnen verliezen."

Hoewel zondag nog de finale tegen NEC wacht en enkele dagen later zijn vakantie begint, kijkt Alderweireld alweer uit naar volgend seizoen. Ondanks de vermeende interesse van clubs in enkele ploeggenoten hoopt de international dat de selectie intact blijft. ,,Ik denk dat er weinig spelers zijn die echt weg willen voor een club onder de top'', stelt het Talent van het Jaar. ,,Bijvoorbeeld Jan," doelt hij op zijn maatje en landgenoot Jan Vertonghen. ,,Die gaat niet weg voor de subtop. Als de echte top zich meldt, gaat iedereen twijfelen. Maar zoals ik Jan ken, gaat hij niet naar een club als Everton. Bovendien wil Jan heel graag kampioen worden met Ajax. Hij is ook verliefd op de stad en zijn vriendin woont in Amsterdam. Je maakt die stap ook niet zomaar en als je het doet ga je voor de top."

Toby Alderweireld kijkt tevreden terug op zijn eerste volledige seizoen in het eerste elftal. Toby Alderweireld kijkt tevreden terug op zijn eerste volledige seizoen in het eerste elftal.

Zelf is Alderweireld – die terecht heel tevreden is over zijn eerste volledige seizoen in Ajax 1 – nog lang niet klaar voor een vertrek. Sterker nog, hij droomt van een plaats in de Champions League. ,,Dat zou voor ons een mooi niveau zijn om iets te laten zien." Ofschoon Ajax daarvoor eerst twee voorrondes moet zien te overleven, is de Antwerpenaar positief gestemd over de kansen van zijn ploeg. ,,Er zitten aardige clubs bij, maar Ajax kan overal winnen. Waarom niet? Zeker als we de groep bij elkaar houden. Als je nou Arsenal loot of zo heb je het lastig en zou je echt twee fantastische dagen nodig hebben. Maar laat Auxerre en zo maar komen."

De realiteit leert echter dat eerst de Chippie Polar Cup moet worden binnengesleept. Wat verwacht de jonge Belg eigenlijk van de confrontatie met zijn landgenoot Björn Vleminckx, die vrijdag tegen de Dutch Caribbean Stars een hattrick voor zijn rekening nam? ,,Dat-ie gaat rennen en beuken."

Tekst en foto's: Ajax.nl/ Coen Heil

Na inspanning is het tijd voor ontspanning. Verkoeling wordt in en rond het zwembad gezocht en gevonden. Na inspanning is het tijd voor ontspanning. Verkoeling wordt in en rond het zwembad gezocht en gevonden.