Menu
Rustige training voor Rosales

Rustige training voor Rosales

De eerste training voor Mauro Rosales was voornamelijk oriënterend van aard. Om hem voldoende te laten uitrusten, liet de technische staf de nieuwe vleugelaanvaller slechts een gedeelte van de oefeningen meedoen. Hij liet echter wel zien over een fantastische trap te beschikken.

Tonny Bruins Slot wierp zich vrijdagochtend op als persoonlijke vertaler van Mauro Rosales. Bij de uitleg over de oefeningen stond Bruins Slot in het Argentijnse oor te fluisteren wat precies de bedoeling was. Bij de partij, rood moest scoren en geel moest alleen druk zien te zetten, ging Rosales echter naar de kant. Bij de tweede partij kreeg Rosales echter wel een hes om zijn schouders en moest hij zich vooral aan de zijlijn aanbieden. Hij kreeg geen bal. De derde partij stond hij weer naast tolk Bruins Slot en de vierde deed hij weer mee. Hij riep zijn nieuwe teamgenoten toe aangespeeld te willen worden en prompt werd het spel naar rechts verlegd.

,,Ik ben gespaard voor de training zodat ik zo snel mogelijk de jetlag en vermoeidheid van de reis van me af kan schudden", legde Rosales uit. De Argentijn is nog geen vierentwintig uur op Nederlandse bodem, maar zijn eerste indrukken bij zijn nieuwe club zijn bijzonder goed. ,,Ik ben enorm goed opgevangen. Het was donderdag een beetje hectisch in het begin. Vanaf het vliegveld heb ik mijn spullen afgezet in mijn hotel om vervolgens meteen door te gaan naar het stadion waar ik werd gepresenteerd. Er waren zo´n vijftien, twintig journalisten. Dat viel mee, want in Argentinië ben ik veel meer gewend. In de kleedkamer vanochtend ben ik goed opgevangen, Mijn nieuwe collega´s heetten me welkom en waren heel vriendelijk. Ook de mensen bij de club zijn heel warm. Mijn eerste indruk: een fantastische club!"

Tegen het einde van de training liet Rosales iets van zijn kwaliteiten zien. Om de beurt namen de Ajacieden een penalty. Rosales schoot onberispelijk en onhoudbaar precies in de kruising. Een applaus van zijn medespelers en een grote glimlach op het gelaat van de Argentijn waren het gevolg. Ook een trap iets verder van het doel schoot de rechtsbuiten met gevoel in het net. Aan het einde van de training volgden de eerste interviewtjes en werd hij door elke aanwezige supporter gevraagd om een handtekening. ,,Misschien komt het wel door de olympische medaille", verklaarde hij zijn populariteit.