Menu

Rustige training voor vertrek naar Rome

Ajax trainde maandagochtend voor de laatste keer op Amsterdamse bodem voordat de selectie morgen afreist naar Rome. Belangrijke spelers ontbraken echter op het trainingsveld. Zlatan en Trabelsi liepen zondag in het duel tegen Excelsior blessures op.

De training duurde in totaal een uur. Langer was het niet. Na een warming-up liet Koeman zijn spelers een rondo spelen en daarna mochten ze alweer uitlopen. De week wordt immers nog zwaar genoeg met AS Roma en PSV in het verschiet.

Meer bijzonder was de rentree van Jari Litmanen op het trainingsveld. De Fin betrad het veld toen zijn collega's bijna klaar waren. Afgelopen vrijdag vertelde Koeman nog dat Litmanen een terugslag in zijn revalidatie had gekregen.

Omdat Zlatan Ibrahimovic zondagmiddag geblesseerd raakte aan zijn bovenbeen, is de Zweed maandag voor onderzoek naar het ziekenhuis gegaan. Wat hij precies mankeert, is nu nog niet bekend. Maar dat zal ongetwijfeld later vandaag duidelijk worden.

Het is voor Koeman en Ajax wel te hopen dat de blessure meevalt en dat de spits gewoon mee naar Rome kan. Meer centrumaanvallers heeft Ajax namelijk niet meer, na de verhuur van Mido en Machlas.

Hoewel... Stagiair Marco van Basten leek zijn kansen te ruiken en liep voor het ogen van de vele camera's zijn rondjes langs het trainingsveld.

Behalve Ibrahimovic ontbraken ook André Bergdølmo en Hatem Trabelsi op het veld. Andy van der Meyde liet de rondo aan zich voorbijgaan. Hij heeft last van een spiertje in het bovenbeen.

Na de training stonden Tonny Bruins Slot en Ronald Koeman nog wat na te praten. Ongetwijfeld zal dat over AS Roma zijn geweest. Bruins Slot was namelijk getuige van het 1-0 verlies van Roma tegen Perugia. Daardoor kent AS Roma geen geheimen meer voor Ajax. ,,Al is het natuurlijk heel anders of je competitie of Champions League speelt", aldus de assistent-trainer. ,,Je kunt veel dingen uit zo'n wedstrijd lezen. Wat doen ze bij achterstand. Wie komen er dan in, wat verandert er in het patroon? Dat soort dingen. Roma speelde in hun sterkste formatie. Dus met Totti en Samuel die er beiden tegen Ajax niet bij zijn. Wij nemen AS Roma heel serieus, want anders was ik niet naar Perugia gegaan!"