Menu

Rustige trainingsdag voor Julien Escudé

Alleen keeper Maarten Stekelenburg en veldspelers Jelle van Damme, Daniël de Ridder en Julien Escudé speelden tegen Marocprofs de hele wedstrijd. Daarom mochten de veldspelers het donderdag wat rustiger aan doen tijdens de training. Escudé heeft dit seizoen ook de meeste speelminuten gemaakt van alle Ajacieden. ,,Krijg ik nu een trofee?", lacht de Fransman verwachtingsvol na de training.

Met 3237 speelminuten laat Escudé Maxwell net achter zich. De Braziliaan miste vanwege de kwalificatiewedstrijden met Brazilië enkele duels. Maar de Fransman liet alleen verstek gaan vanwege de geboorte van zijn zoon. Daardoor miste hij het duel tegen FC Volendam in februari, maar een week later maakte hij dat direct goed door tegen FC Twente de winnende goal te maken. ,,Ik denk dat ik ook twee Champions-Leaguewedstrijden niet heb gespeeld", schatte de verdediger in. Maar in het Europese toernooi bleef hij alleen thuis tegen Celta de Vigo geblesseerd aan de kant en viel hij in het San Siro na zeventig minuten uit.

,,Ik stretch erg veel", probeert Escudé een verklaring te vinden voor zijn fitheid. Want dat hij fit is liet hij ook tijdens afsluitende loopwedstrijd tijdens de bostrainingen zien. Steevast kwam hij als eerste over de finish. ,,Misschien komt het wel doordat ik nu vader ben", zoekt hij verder. ,,Ik ben een sportman en daar leef ik naar. Ik eet gezond en doe gezond. De moeilijkste periode dit seizoen was zo'n beetje na een maand of vijf. Toen verloren we van Club Brugge, NAC en FC Twente. Na de winterstop ging het weer goed. Ik had mijn familie weer gezien."

Daarnaast kreeg Escudé ook niet te maken met grote blessures. Andere Ajacieden helaas wel. Zo moest Ajax nu nog steeds John O'Brien op het trainingsveld missen. Victor Sikora en Zdenek Grygera deden hun eigen oefeningen en later meldde ook Maxwell zich aan de zijde van fysiotherapeut Ricardo de Sanders zich op veld, terwijl de groep zich via een circuit een weg over het veld zocht. Met de bal aan de voet en zonder bal moesten de pylonen, schuimrubberen balken en stokken worden omzeild.

Dat het warm was en de spelers het warm kregen, bleek al spoedig. De truien werden neergegooid en Wesley Sonck merkte dat hij nóg een laagje te veel aan had. Dus moest ook het ondershirt eraan geloven. Maar sommigen hadden het niet overdreven warm en volhardden in hun winterse kledij.

Terwijl de grote groep zich naar de andere kant van het trainingsveld begaf, meldden Daniel de Ridder, Jelle van Damme en Escudé zich voor het voetvolley. Van Damme moest het doen met René Wormhoudt als maat. ,,Maar ja, ik heb mijn goede schoenen niet aan hè", verontschuldigde de looptrainer zich voor zijn soms merkwaardige schotpogingen.

Ook De Ridder en Escudé hebben zich wel eens van een betere kant laten zien, waardoor het inderdaad een ontspannen partijtje werd.

Nog vier wedstrijden en dan is de competitie voorbij. ,,We kunnen niet snel genoeg kampioen zijn", vertelt Escudé. ,,Ik hoop echt dat het dit weekeinde bij NEC gebeurt. Ik kijk ook naar Studio Sport en daar zie ik dat alle onderste clubs punten halen. Zwolle is momenteel erg goed in vorm."

Hoe verklaart Escudé het dat Ajax in de uitwedstrijden dit seizoen niet zo goed draait? Want van de veertien duels op vreemde bodem won Ajax maar de helft. ,,Ajax is zo'n grote club. Vooral van Ajax willen alle clubs in eigen huis winnen. Maar het is echt belangrijk dat we zondag winnen. Het is wel zo fijn als we snel kampioen zijn, zo met het EK in het vooruitzicht voor diverse spelers."