Menu
Rustige uitlooptraining voor Ajacieden

Rustige uitlooptraining voor Ajacieden

Een dag na de 2-4-overwinning op hekkensluiter Willem II trainden de meeste basisspelers in het krachthonk en liepen enkele wisselspelers uit op het trainingsveld.

Onder leiding van assistent-trainer Hennie Spijkerman trainden zes wisselspelers buiten op het trainingsveld. Kolbeinn Sigthórsson – hij is herstellende van een schouderblessure –, Lorenzo Ebecilio, Eyong Enoh, Nicolai Boilesen en de keepers Jasper Cillessen en Maurits Schmitz, werkten onder meer aan hun passtechnieken. Derde doelman Mickey van der Hart was niet op de training. Hij speelt vanavond met Jong Ajax tegen Jong sc Heerenveen. Davy Klaassen, die herstellende is van een liesblessure, werkte een apart programma af met fysiotherapeut Frank van Deursen.

Na een uitloopsessie in het krachthonk speelden enkele basisspelers een partij voetvolley op de kleurrijke performance track. De Scandinaviërs – Christian Eriksen, Niklas Moisander, Viktor Fischer en Lasse Schöne – namen het op tegen Frank de Boer, Siem de Jong, Daley Blind en Toby Alderweireld. Zoals wel vaker was ook dit partijtje vermakelijk om te zien. Ondanks de knappe pogingen van de Scandinaviërs om punten binnen te halen, zegevierde België-Nederland vrij gemakkelijk met een ruime overwinning.

Ajax traint in aanloop naar de KNVB bekerwedstrijd tegen FC Groningen dat aanstaande donderdag wordt gespeeld. Dit duel begint om 20:00 uur in de Euroborg.


Tekst en foto's: Ajax.nl

Hennie Spijkerman geeft uitleg aan Eyong Enoh. Hennie Spijkerman geeft uitleg aan Eyong Enoh.
Nicolai Boilesen was goed ingepakt tijdens de ochtendtraining. Nicolai Boilesen was goed ingepakt tijdens de ochtendtraining.