Menu

Ruud Kras gaat nacompetitie in

Voor de meeste verhuurde Ajacieden ging het slotduel van de Holland Casino Eredivisie seizoen 2002-2004 nergens meer om. Maar op drie velden was het nog erg spannend. Volendam moest winnen om niet rechtstreeks te degraderen. Daarin slaagde het team van Ruud Kras door met 2-1 te winnen van RBC.

Bij RBC deed Pius Ikedia mee en de kleine Nigeriaan had nog de kans op een doelpunt maar slaagde er niet in Jeroen Verhoeven van Volendam te passeren. Ruud Kras en zijn teamgenoten kwamen met 2-0 voor alvorens RBC toch nog tegenscoorde. De hachelijke zeven laatste minuten kwam de ploeg goed door, waardoor Volendam woensdag naar Almelo mag voor de eerste wedstrijd in de nacompetitie. Het kunstgras van Heracles is de plaats voor dat duel om defintief lijfsbehoud. De andere ploegen in de poule zijn de voormalige eredivisieploegen De Graafschap en Excelsior.

Kiran Bechan was als eerste Ajacied vorige week al klaar wat de competitie betreft, maar Sparta plaatste zich net als Volendam voor de nacompetitie en zal woensdag al aantreden tegen Vitesse. De overige tegenstanders in de poule zijn Helmond Sport en VVV Venlo.

FC Zwolle degradeerde na de 7-1-nederlaag bij Feyenoord rechtstreeks.

Bij NAC deed Nourdin Boukhari niet mee tegen RKC Waalwijk en Stefano Seedorf mocht slechts de laatste tien minuten invallen. NAC won met 5-3.

Cedric van der Gun en Youssouf Hersi stonden oog in oog in het Haagse Zuiderpark waar ADO zich met grote cijfers langs NEC werkte. Pas bij 4-1 stokte de teller. Hersi en Van der Gun scoorden niet.

Richard Knopper speelde met SC Heerenveen bij FC Twente en verloor met 2-0.