Menu

Ruud Kras hoopt het plezier terug te vinden

Vol verwachting kwam hij vier jaar geleden naar Ajax, met gemengde gevoelens neemt hij er nu afscheid. Ruud Kras slaagde er in Amsterdam nooit in om het eerste elftal te halen en genoot hoe langer hoe minder van het voetballen. In de hoop het plezier terug te vinden, tekende Kras deze week een tweejarig contract bij FC Dordrecht.

Kras maakte in 2001 als veelbelovend talent de overstap van FC Volendam naar Ajax. Daar slaagde hij er niet in door te breken. Twee seizoenen lang werd de verdediger door de Amsterdamse club verhuurd, eerst aan toenmalig eredivisionist FC Zwolle en het jaar daarop aan zijn oude vereniging FC Volendam.

Vervolgens keerde de nu 23-jarige Kras terug naar Amsterdam, waar hij bij Jong Ajax terechtkwam. ,,Achteraf was het beter voor mij geweest als ik toen al weg had gekund." Deze zomer liep zijn contract bij Ajax af en was hij vrij om te tekenen waar hij wilde. Kras koos voor FC Dordrecht. ,,Een mooie club waar ik hoop het plezier in het voetballen terug te vinden. Want dat ben ik de afgelopen jaren wel een beetje kwijtgeraakt."