Menu

Ruud Kras komend seizoen bij FC Zwolle

Ruud Kras speelt komend seizoen bij FC Zwolle. De 20-jarige verdediger wordt door Ajax voor één seizoen verhuurd. FC Zwolle, de kampioen van de Gouden Gids Divisie, speelt komend seizoen in de Holland Casino Eredivisie.

Bij Ajax was Ruud Kras afgelopen seizoen een vaste waarde in de defensie van Jong Ajax. Met het tweede team onder leiding van Jan Olde Riekerink won Kras de beloftencompetitie, drong op indrukwekkende wijze door tot de halve finales van de strijd om de Amstel Cup en reikte eveneens tot de halve finale van de Amstel Cup voor tweede elftallen. Kras speelde 18 wedstrijden in de beloftencompetitie en alle 10 duels van Jong Ajax in beide Amstel Cup-toernooien.

Op 23 februari 2001 tekende Ruud Kras een contract bij Ajax, dat hem per 1 juli 2001 voor vier seizoenen aan de Amsterdamse club bond. Voor zijn komst naar Ajax speelde Kras in de seizoenen 1999-2000 en 2000-2001 in de eerste divisie bij FC Volendam. In totaal kwam hij bij Volendam tot 33 duels.

Ronald Koeman liet Ruud Kras dit seizoen één wedstrijd meespelen in Ajax 1. Dat was op 22 mei 2002 in de oefenwedstrijd tegen DWV. Ajax won dat duel met 13-0.