Menu

Ruud Krol: 'We leven nu van wedstrijd naar wedstrijd'

Ruud Krol en Tonny Bruin Slot nemen vandaag tegen Roda JC de leiding op zich. Ruud Krol is officieel interim-hoofdtrainer en staat in deze constructie de media te woord. "We zijn ons zaterdag gaan voorbereiden op de wedstrijd tegen Roda JC. Daarbij hebben we niet gesproken over het ontslag van Koeman."

"We moeten namelijk door. We leven nu van wedstrijd naar wedstrijd. In de toekomst zullen we wel zien wat er gebeurt", verklaarde Krol voor de wedstrijd in Kerkrade. Ajax beraadt zich de komende tijd op een oplossing voor de onstane situatie. Tot die tijd zullen de twee assistenten van Ajax de selectie leiden. Krol hierover: "We moeten het weer op de rails krijgen. Dat is voor nu het belangrijkste. Ikzelf zal ooit nog wel eens hoofdtrainer worden."

Krol heeft geprobeerd om Ronald Koeman over te halen te blijven. De beslissing van de coach om zelf op te stappen, viel direct na de wedstrijd tegen AJ Auxerre. "Ik heb toen geprobeerd om positieve dingen naar voren te halen. Dat we bijvoorbeeld nog meedoen om twee prijzen. Koeman was er echter zelf al uit en ervan overtuigd dat hij zelf moest opstappen."

Rafael van der Vaart start tegen Roda JC nog op de bank. De middenvelder is de afgelopen dagen hersteld van een griepvirus, maar nog niet in staat om een hele wedstrijd te spelen.

Bron: NOS / ajax.nl