Menu
Ryan Babel bij afsluiting Topscore Amsterdam

Ryan Babel bij afsluiting Topscore Amsterdam

Ajax-spits Ryan Babel verrichtte vrijdag 22 april de prijsuitreiking van de Topscore Finals. De Topscore Finals vormen de bekroning op een periode van 23 weken sporten door scholieren na schooltijd en is een initiatief van het jeugdsportplan Topscore. Het doel is om jongeren tussen de twaalf en achttien jaar na schooltijd de mogelijkheid te geven een sport te beoefenen. Ajax ondersteunt het project van de gemeente en Ryan Babel is ambassadeur.

De talentvolle spits was de afgelopen jaren zelf actief deelnemer aan diverse Topscore activiteiten. Over Topscore zegt hij: ,,Zonder sport vervelen jongeren zich na schooltijd heel snel. Het gevaar ontstaat dan dat ze gaan lopen luieren of rotzooi schoppen. Meedoen aan Topscore is volgens mij de perfecte invulling van je vrije tijd. Samen met vrienden sporten op vaste tijden, met goed materiaal en onder professionele begeleiding, wat wil je nog meer. Topscore leert je als team te winnen en niet in je eentje."

De komende jaren wil Topscore stadsbreed aan de slag. Er wordt hard gewerkt aan uitbreiding in de stadsdelen Amsterdam-Centrum, Oud-West, Westerpark, Bos en Lommer, Zeeburg, de Baarsjes en ZuiderAmstel. Ook start deze zomer de Topscore XXXS-perience, een ruwere ‘urban’ versie van Topscore.

Meer informatie op de website www.topscore-amsterdam.nl >>


Foto: Jasper Ruhe