Menu
Ryan Babel krijgt rust

Ryan Babel krijgt rust

Bondscoach Foppe de Haan van het Nederlands elftal voor spelers onder de twintig jaar doet zaterdagmiddag tijdens de laatste groepswedstrijd op het wereldkampioenschap tegen Benin in Tilburg geen beroep op Ryan Babel, Collins John, Frank van der Struijk, Jeroen Drost en Haris Medunjanin. Het vijftal kampt met licht blessureleed en krijgt rust in het Willem II-stadion.

Ongeacht het resultaat van de ontmoeting met de Afrikanen is Oranje al zeker van de groepswinst. Ook bij een eventuele nederlaag vervolgt Oranje het jeugd-WK woensdagavond als groepswinnaar met een wedstrijd in de achtstse finale tegen de nummer drie van de eindklassering in groep C, D of E.

Babel (bovenbeen), Van der Struijk (lies), Drost (lies) hadden ondanks lichte klachten gewoon kunnen spelen. Medunjanin en John zijn naar verwachting ook weer fit voor het duel in de achtste finales op de Doetinchemse Vijverberg.

Vermoedelijke opstelling Nederland: Vermeer; Tiendalli, Zuiverloon, Vlaar en Emanuelson; Kruys, Maduro en Afellay; Vincken, Rajcomar en Owusu Abeyie.

Bron: ANP