Menu
Ryan Babel op tijd fit

Ryan Babel op tijd fit

Bondscoach Foppe de Haan van het Nederlands elftal voor spelers onder de 20 jaar kan zaterdagmiddag tijdens de kwartfinale op het WK tegen Nigeria over Ryan Babel beschikken. De spits is op tijd hersteld van de lichte blessure die hij woensdag tijdens de wedstrijd tegen Chili (3-0) opliep. Daar start Oranje -20 vermoedelijk wederom met vier Ajacieden in de basis.

Uit voorzorg trainden Babel en Ricky Kruys vrijdag nog niet met de selectie mee. Babel ontzag zijn dijbeen en werkte slechts enkele loopoefeningen af. Middenvelder Kruys belastte zijn gekwetste lies ook zo min mogelijk. ,,We willen gewoon geen risico met hen nemen'', aldus De Haan. Vergeleken met de laatste wedstrijd tegen Chili brengt De Haan geen wijzigingen in zijn selectie aan. Dat betekent dat de afgelopen woensdag goed ingevallen John en Medunjanin weer op de bank beginnen.

Ajacied Hedwiges Maduro en AZ-verdediger Ron Vlaar, de twee meest constante Nederlandse spelers op het WK, beginnen het duel met Nigeria in de wetenschap dat ze zich dit toernooi geen kaart meer kunnen permitteren. Bij nog een prent zijn ze automatisch voor de volgende wedstrijd geschorst. ,,Natuurlijk weet je dat'', aldus Maduro. ,,Maar ik hou me daar ook niet te veel mee bezig. Belangrijk is dat we tegen Nigeria heel geconcentreerd spelen. Zo kun je voorkomen dat je met kleine overtredingen iets moet corrigeren. Iedereen weet bij ons wat er op het spel staat. We kunnen tegen Nigeria een unieke prestatie leveren. We willen geschiedenis schrijven.''
Nederland haalde op het toernooi voor spelers tot twintig jaar nog nooit de halve finale. De wedstrijd tegen Nigeria begint om 15.30 uur. Het Parkstad-stadion in Kerkrade zal tot de laatste plaats bezet zijn.

Vermoedelijk opstelling Nederland: Vermeer; Tiendalli, Van der Struijk, Vlaar en Drost; Kruys, Maduro en Emanuelson; Vincken, Babel en Owusu Abeyie.

Bron: ANP