Menu
Safe standing op eerste ring Zuid

Safe standing op eerste ring Zuid

In september worden de eerste constructies voor de pilot ‘safe standing’ op de eerste ring Zuid geplaatst en zijn daardoor voor het eerst zichtbaar voor het publiek. Supportersgroepen Vak410 en de F-side zullen op de nieuwe tribune worden samengebracht.

In de eerste fase worden circa tweehonderd plekken in de safe standing-constructie gerealiseerd. Vervolgens zal dit gefaseerd uitgebreid worden. Streven is dat alles aan het begin van de winsterstop gerealiseerd is en dus na de winterstop klaar is voor gebruik. Er zal in de nieuwe situatie een uitbreiding plaatsvinden in de gracht waardoor er extra capaciteit ontstaat.

Alleen bij Eredivisie en KNVB beker
Safe standing wordt alleen toegepast tijdens wedstrijden in de Eredivisie en het KNVB bekertoernooi. Bij Europese duels is dit niet toegestaan. De staalconstructies die worden geplaatst, dienen als valbrekers. In deze constructie zit een stoel verwerkt die bij Eredivisiewedstrijden en bekerduels vergrendeld zit. Bij Europese wedstrijden kunnen ze ontgrendeld worden waardoor er gezeten kan worden.

Tekst: Ajax.nl
Foto: Ajax.nl/Gerard van Hees