Menu
Sahadewsings eerste doel is bereikt

Sahadewsings eerste doel is bereikt

Jerghinio Sahadewsing tekende dinsdagochtend zijn eerste contract bij Ajax. Daarmee heeft de 20-jarige Amsterdammer naar eigen zeggen zijn eerste doel bereikt.

Op vierjarige leeftijd begon Sahadewsing met voetballen. ,,De vader van een vriendje van mij was trainer en ik mocht in zijn elftal meespelen", legt Sahadewsing uit. Ondanks het feit dat hij met en tegen jongetjes speelde die zo'n twee jaar ouder waren, hield Sahadewsing zich goed staande. Toen bleek dus al dat de kleine Sahadewsing over talent beschikte. Na drie jaar bij De Germaan te hebben gespeeld in Amsterdam West, maakte hij de overstap naar Blauw Wit. Daar bleef hij echter maar een jaar, want toen hij bijna acht jaar was, deed hij mee aan de Talentendagen bij Ajax waar hij in de E2 mocht gaan voetballen. Patrick Ladru werd zijn eerste trainer.

Vervolgens doorliep de middenvelder de hele jeugdopleiding. ,,Sommige jaren verliepen heel goed, maar in de B2 bleef ik hangen", herinnert Sahadewsing zich. ,,En de meeste jongens die in de B2 blijven hangen, moeten de opleiding verlaten. Ik mocht toch door naar de A2, dus bij mij kwam het alsnog goed." Dit seizoen speelde Sahadewsing al verschillende malen bij Jong Ajax, waar hij voor de winterstop met een aantal blessures te kampen kreeg. Maar na de onderbreking pakte de Ajacied de draad goed op. ,,De trainer zei dat ik goed bezig was en ik begon meer wedstrijden te spelen en stond af en toe ook in de basis. Vanaf toen hoopte ik op een contract. Ik speel nu twaalf jaar bij Ajax, dat is hard werken, maar ik heb mijn eerste doel bereikt. In eerste instantie was voetballen een hobby voor me en je droomt er natuurlijk van om van je hobby je werk te maken. Nu ga ik verder werken, want ik ga voor het eerste elftal."

De rechtsbenige Sahadewsing kan op meerdere posities uit de voeten. Zo speelde hij bij Jong Ajax dit seizoen al als linksbuiten, rechtermiddenvelder en op 'tien'. ,,Ik heb een goede individuele actie, goed inzicht, goed overzicht en ik kan iemand vrij voor het doel zetten. Op het fysieke vlak kan ik nog wel winst behalen, maar ik ben ervan overtuigd dat dat nog komt", aldus de Ajacied.

Wie Sahadewsing wil zien spelen, kan dinsdagavond naar de Toekomst gaan, daar speelt Jong Ajax om 18.30 uur een wedstrijd in de Beloftencompetitie tegen Jong Excelsior.