Menu
Samen met Eriksen door de Experience

Samen met Eriksen door de Experience

Malte Thygesen beleefde een paar mooie dagen in Amsterdam. Samen met zijn ouders Uffe en Nenna en broertje Sofus was Malte te gast bij Ajax. De wens van de elfjarige Deense jongen is dankzij de stichting Make-A-Wish, Ajax en Christian Eriksen vervuld.

De wens van Malte was zijn voetbalheld Christian Eriksen ontmoeten. Via Make-A-Wish Denemarken en Nederland werd de wens voorgelegd bij Ajax. Of dit mogelijk was? Absoluut! Het gezin Thygesen werd uitgenodigd voor, niet alleen een ontmoeting met de Deense Ajacied, maar ook voor de wedstrijd Ajax - RKC Waalwijk. Malte en zijn familieleden genoten op de tribune van de 3-0 overwinning op de Waalwijkers en hij ontmoette zijn voetbalheld. Met een bloemetje van Eriksen voor Malte werd het ijs meteen gebroken.

Maandag volgde opnieuw een ontmoeting met Eriksen op de Toekomst. Vlak na de training verzamelde Malte en zijn jongere broertje Sofus met hun ouders in de kantine van het sportcomplex. Even bijpraten met hun landgenoot. De quality-time werd voortgezet in de Ajax Experience aan het Rembrandtplein. Het gezin Thygesen kreeg een privé-tour door het virtuele museum met als gids Eriksen. In alle rust kon Malte in zijn eigen tempo door de Experience lopen.

Malte Thygesen zit naast zijn held Christian Eriksen. Malte Thygesen zit naast zijn held Christian Eriksen.

Heel verlegen gaat Malte in de kleedkamer van de Experience naast Eriksen zitten. Nu is het luisteren naar de speech van Frank de Boer. Ook Eriksen luistert aandachtig naar zijn trainer. Na de oppepper van De Boer volgt een applaus uit de boxen. De lichten gaan aan. ,,Het is precies hetzelfde als bij ons in de kleedkamer’’, zegt Eriksen. ,,Maar we geven geen applaus na een speech’’, volgt hij er lachend aan toe. De tour gaat verder richting de Amsterdam ArenA. Als iedereen plaats heeft genomen, worden er mooie hoogtepunten afgespeeld in het stadion. Ajax’ dertigste landstitel, de Champions League-overwinning in 1995, de Klassiekers, debuut van een jonge Dennis Bergkamp, alle zijn onderdeel van Ajax’ rijke historie.

Na afloop van de tour bezochten de Deense gasten de Ajax Fanshop. In alle rust bekeken ze alle Ajax-artikelen en kregen zelfs goodiebags en Ajax-shirts mee. Natuurlijk met handtekening van Eriksen, die met veel plezier de middag doorbracht met Malte. Van een afstand aanschouwde vader Uffe Thygesen het tafereel. Eriksen, Malte en Sofus diep in gesprek met af en toe een grapje. Ook moeder Nenna keek ontroerd toe, want de grote wens van haar zoontje is uitgekomen.


Tekst en foto's: Ajax.nl
Openingsfoto: Make-A-Wish Nederland

Malte en zijn broertje Sofus luisteren aandachtig naar de speech van Frank de Boer. Malte en zijn broertje Sofus luisteren aandachtig naar de speech van Frank de Boer.
Eriksen en de familie Thygesen bekijken enkele hoogtepunten uit de historie van Ajax. Eriksen en de familie Thygesen bekijken enkele hoogtepunten uit de historie van Ajax.
En natuurlijk even op de foto! En natuurlijk even op de foto!