Menu
Samenwerking Ajax en FC Omniworld

Samenwerking Ajax en FC Omniworld

Ajax en FC Omniworld hebben overeenstemming bereikt over een samenwerkingsverband tussen beide clubs. De overeenkomst gaat in op 1 juli 2010 en heeft een looptijd van vijf jaar. Ajax zal met FC Omniworld, de club die per 1 juli 2010 de naam Almere City FC draagt, intensief gaan samenwerken op voetbaltechnisch gebied. Daarbij gaat het ondermeer over de scouting, de doorstroming van talenten en het verhuren van spelers.

De samenwerking is gericht op zowel de jeugdopleiding als het betaald voetbalgedeelte. De jeugdopleiding van de club uit Almere zal onderdeel worden van de Ajax-opleiding.

Rik van den Boog, algemeen directeur van Ajax: ,,We denken dat FC Omniworld een zeer geschikte club is om mee samen te werken. Almere is dichtbij, het is de snelst groeiende stad van het land en het eerste elftal speelt in de Jupiler League. Het was voor ons primair van belang dat we een club zouden vinden waarbij spelers zich verder kunnen ontwikkelen en waarmee we onze jeugdopleiding en ons scoutingnetwerk zouden kunnen uitbreiden. Er zitten jongens in Jong Ajax en in onze A1 voor wie het beter is om in het eerste elftal van FC Omniworld te spelen. Spelers die speelminuten moeten opdoen in een competitie waar hun fysieke en mentale weerbaarheid verbetert. Dat bevordert enerzijds de ontwikkeling en dus de doorstroming van talenten naar ons eerste elftal en anderzijds moet het eerste elftal van FC Omniworld er beter van worden.”

René ter Borgh, voorzitter van FC Omniworld: ,,De stad Almere is sportief en ambitieus, datzelfde geldt voor onze club, die straks Almere City FC heet. Het is een eer dat we met Ajax kunnen samenwerken. Ajax is een grote club met een enorme uitstraling en historie, Ajax is net als wij ambitieus en er was vanaf de eerste gesprekken een klik. Deze samenwerking biedt onze opleiding een platform om door te groeien, wat goed is voor de verdere ontwikkeling van de gehele club. Daarnaast moet de selectie van ons eerste elftal sterker worden. Dankzij deze overeenkomst met Ajax heb ik er veel vertrouwen in dat we onze ambities ook op het veld kunnen laten zien.”