Menu
Sana maakt kennis met zijn collega’s

Sana maakt kennis met zijn collega’s

Tobias Sana trainde vrijdag voor het eerst mee met zijn Ajax-collega’s in de selectie van trainer Frank de Boer. Woensdagavond tekende de 23-jarige Zweed een contract tot en met 30 juni 2015. Nog geen twee etmalen later mocht de aanvaller zijn kunsten laten zien tijdens de besloten training. Na afloop van de sessie sprak Toby Alderweireld met Ajax TV.

Sana is als nieuwbakken Ajacied makkelijk herkenbaar. De hanenkam op het hoofd van de rechtsbuiten is een echte eyecatcher. Ook opvallend: het gemak waarmee de Zweed demarreert. Vrijdag trakteerde Sana zijn selectiegenoten, die zich prepareerden voor de Johan Cruijff-wedstrijd tegen PSV op zondag, op een reeks tempoversnellingen. De eerste indruk van Sana is er een van een technisch begaafde, lichtvoetige speler. Iemand die zijn medespelers met een steekbal vrij voor het doel kan zetten. Kenneth Vermeer leerde zijn nieuwe ploeggenoot wat dat betreft ook al kennen.

Sana is vanwege zijn hanenkam goed herkenbaar tussen zijn nieuwe ploeggenoten in de Ajax-selectie. Sana is vanwege zijn hanenkam goed herkenbaar tussen zijn nieuwe ploeggenoten in de Ajax-selectie.

Ook Alderweireld was, vooral tijdens de afsluitende partij, van heel dichtbij getuige van het trainingsdebuut van Sana. ,,Aardige speler’’, verwoordde de Belg zijn eerste indruk van Sana. Voor de camera van Ajax TV blikte Alderweireld vooral vooruit op de naderende strijd met PSV. Zondag staat de landskampioen uit Amsterdam vanaf 18:00 uur tegenover de bekerwinnaar uit Brabant. De inzet is de Johan Cruijff Schaal. ,,Ik heb hem nog niet op mijn palmares staan’’, vervolgde Alderweireld, die zondag bij PSV in Dick Advocaat zijn oude bondscoach terugziet. ,,Ook daarom wil ik hem winnen. Als team moeten we zondag laten zien dat we er klaar voor zijn. Uiteindelijk wil je zoveel mogelijk prijzen winnen. Maar de competitie is wel het belangrijkste.’’

Houd Ajax TV in de gaten voor het complete interview met Toby Alderweireld. Vanavond is het gesprek ook te zien op Ajax TV op Eredivisie Live.

Tekst: Ajax.nl/Ronald Jonges
Foto's: Ajax.nl/Louis van de Vuurst

Sana trainde vrijdag voor het eerst mee op de Toekomst. Sana trainde vrijdag voor het eerst mee op de Toekomst.
Sana in gesprek met collega-rechtsbuiten Jody Lukoki. Sana in gesprek met collega-rechtsbuiten Jody Lukoki.
Frank de Boer bereidt zijn Ajacieden voor op de komende strijd met PSV om de Johan Cruijff Schaal. Frank de Boer bereidt zijn Ajacieden voor op de komende strijd met PSV om de Johan Cruijff Schaal.
Tobias Sana tekende woensdag een contract tot medio 2015. Tobias Sana tekende woensdag een contract tot medio 2015.
Net als Derk Boerrigter trainde ook Miralem Sulejmani een deel van de training apart. Net als Derk Boerrigter trainde ook Miralem Sulejmani een deel van de training apart.
Toby Alderweireld sprak na afloop met Ajax TV. Toby Alderweireld sprak na afloop met Ajax TV.