Menu
Sánchez: 'Ik kan goed met druk omgaan'

Sánchez: 'Ik kan goed met druk omgaan'

De stierennek van Davinson Sánchez (20) is nu al befaamd. Maar zelf vindt hij dat hij helemaal niet zo gespierd is. 1900 sprak de Colombiaan over zijn vrolijke karakter, verdedigen en nog veel meer onderwerpen. Het magazine legde hem ook een aantal stellingen voor.

Vier beweringen over Davinson Sánchez:

Hij is altijd vrolijk
,,Dat klopt wel! Voetbal is niet alleen mijn werk maar ook mijn passie. Het is voor mij nooit een probleem om te voetballen, dat maakt me altijd blij.”

Hij draagt korte broeken in de winter
,,Haha. Het liefst draag ik dat elke dag. Ook al is het koud. Want in een joggingbroek voel ik me niet vrij genoeg. Natuurlijk heb ik wel last van de kou als Colombiaan maar dat is meer een mentale kwestie dan een fysieke. Dan moet ik me maar aanpassen.”

Hij kan door muren breken
,,Ik ben gewoon een mens hoor. Ik vind: je moet alles geven. Het is óf alles geven. Of niets. Er is geen tussenweg. Als je niet alles geeft als verdediger heb je een probleem. Met jezelf. Of met je ploeggenoten. Een stierennek? Heb ik dat? –wrijft over nek – Volgens mij valt dat wel mee. Ik doe weinig aan krachttraining bijvoorbeeld. Alleen om blessures te voorkomen. En om in conditie te zijn voor wedstrijden. Dit is gewoon hoe ik ben gebouwd.”

Hij is zó goed dat hij volgend jaar al naar Real Madrid kan
,,Dat mensen zoiets over mij zeggen vleit me. Dat is in elk geval positief. Het geeft ook druk. Maar ik kan goed met druk omgaan. Ik laat me niet afleiden door andere mensen die op mijn pad komen. Ik geloof erin dat als je iets wilt bereiken, je er dan voor moet vechten. Ik hoef niet per se bekend te worden. Daar doe ik het niet voor."

Meer lezen? De nieuwe 1900 is hier online te bestellen (zonder verzendkosten)

Tekst: 1900
Foto: Pro Shots
BESTEL DE NIEUWSTE 1900