Menu
Sanchez telt zegeningen: ,,Dit is uniek"

Sanchez telt zegeningen: ,,Dit is uniek"

Ajax kan op 24 mei in Stockholm rekenen op de ervaring van Davinson Sanchez. De 20-jarige Colombiaan is zeker niet de oudste Ajacied, maar wel de enige met een eindstrijd op een groot internationaal toernooi in de benen. ,,Dat is uniek, om twee keer in één jaar tijd zo'n finale te spelen. Hopelijk kan ik deze ook winnen.”

Sanchez, die vlak voor zijn komst naar Amsterdam de Copa Libertadores won met Atletico Nacional, toverde na afloop van de return in Lyon de hem kenmerkende glimlach op zijn gezicht. Na een opmerking dat Ajax zijn fans in de tweede helft had laten lijden, moest hij hard lachen. ,,Ja, natuurlijk”, antwoordde hij breed grijnzend. En dan met een serieuze blik: ,,Nee, op het veld was het anders. Wij voelden dat we nog meer konden. Als team moet je rustig blijven en vervolgens met een goed antwoord komen. Dat hebben we gedaan.”

,,De eerste helft hebben we gedomineerd, al was het erg jammer van die tegendoelpunten", vervolgt de Zuid-Amerikaan. ,,Ik weet niet precies wat er gebeurde bij die goals. Uiteindelijk hebben we in de tweede helft kansen gehad om het helemaal af te maken. Dat lukte niet, maar uiteindelijk hebben we ons doel bereikt. Dit is een schitterende prestatie.”

'Nog een belangrijke afspraak'
Sanchez telde zijn zegeningen, maar wilde ook niet te lang blijven hangen in de euforie. ,,Ik moet van het moment genieten en dat doe ik ook. Maar we moeten ook denken aan wat nog komen gaat. We hebben zondag een heel belangrijke afspraak, een wedstrijd die we moeten winnen. Het is belangrijk om goed voor ons lichaam te zorgen. En dan wacht ons nog de finale van de Europa League. We zullen daarin 90 of 120 minuten alles moeten geven om te winnen. Dat is wel ons doel.”

Tekst: Ajax.nl/Gerben Oostdam
Foto's: Ajax.nl/Louis van de Vuurst