Menu

Sander Boschker naar Ajax

Ajax heeft Sander Boschker gecontracteerd. De 32-jarige keeper van FC Twente tekent vandaag een contract voor twee seizoenen. Over de financiële condities doet Ajax zoals gebruikelijk geen mededelingen.

Sander Boschker was in totaal 15 seizoenen keeper bij FC Twente. In totaal verdedigde hij 356 keer in de eredivisie het Twentse doel. De derde plaatsen die hij in 1990 en 1997 met Twente behaalde, waren zijn beste klasseringen in de competitie.

Hoogtepunt in de carrière van Sander Boschker was de winst van de Amstel Cup in 2001. Tijdens de finale (0-0) stopte Boschker drie noodzakelijk geworden PSV-strafschoppen. In de strijd om de Johan Cruijff Schaal werd vervolgens met 3-2 van opnieuw PSV verloren.

Vier keer was Sander Boschker met FC Twente actief in UEFA Cupverband. In het seizoen 1997-1998 drong FC Twente door tot de derde ronde, om daarin te worden uitgeschakeld door het Franse AJ Auxerre.

Sander Boschker voegt zich op 7 juli bij de A-selectie van Ajax. Dan namelijk start de voorbereiding op het nieuwe seizoen. In zijn selectie had Ajax-coach Ronald Koeman al de beschikking over de keepers Bogdan Lobont en Maarten Stekelenburg.