Menu

Sangoy blij met kans bij Ajax

De Argentijn Sebastian Rusculleda, die Ajax begin deze maand huurde, krijgt er volgende week een Argentijnse ploeggenoot bij in het team van Jong Ajax. Eigenlijk worden de twee herrenigd, want zowel Rusculleda als Gaston Maximiliano Sangoy komt van Boca Juniors. Sangoy hoopt snel zijn eerste training met Jong Ajax te kunnen meedoen. ,,Ik ben heel blij met deze kans! Als klein jongetje was ik eigenlijk voor River Plate. De kleuren rood en wit doen blijkbaar wat met me.''

De 19-jarige spits werd door de Ajax-scouts onder andere gevolgd tijdens het Terborg Toernooi en het Eurovoetbaltoernooi in Groningen. ,,Ik speelde daar goed en scoorde zelfs tegen Ajax A1. We wonnen met 2-0. Ik denk dat die goal de doorslag heeft gegeven", vertelt de aanvaller lachend.

Wat hij van Nederland moet verwachten, is hem nog niet helemaal duidelijk. Maar zin om te beginnen heeft hij zeker. ,,Ik kom in een gastgezin dus daar kan ik me rustig aanpassen aan de Nederlandse cultuur. Het zal in het begin wel moeilijk zijn, maar ik heb er echt zin in. Ajax is in Argentinië een heel grote naam. Ik vind het een eer om voor deze club te mogen voetballen."