Menu
Sanogo debuteert in Ajax-shirt

Sanogo debuteert in Ajax-shirt

Yaya Sanogo maakte vrijdagmiddag zijn eerste speelminuten als Ajacied. Ajax en VfL Wolfsburg U23 kwamen een 1-1 remise overeen. Dat waren in een notendop de belangrijkste wapenfeiten van een weinig verheffend oefenduel.

Om zijn spelers een gelijke belasting te geven kiest Frank de Boer er in de voorbereiding regelmatig voor om Ajax twee oefenwedstrijden op één dag te laten spelen. Zo kon het gebeuren dat een combinatieteam van Ajax – overwegend leden van de A-selectie, aangevuld met spelers van Jong Ajax – op een bijveld van de Toekomst aantrad tegen het beloftenteam van Wolfsburg. Het was – niet oneerbiedig bedoeld – slechts het voorgerecht. In een goedgevulde ArenA verzorgen de eerste elftallen van Ajax en Wolfsburg 's avonds de hoofdact.

Bij Ajax waren onder meer Ricardo van Rhijn, Nick Viergever, Mike van der Hoorn, Lucas Andersen en Nemanja Gudelj van de partij. De meeste ogen waren echter gericht op Sanogo, huurling van Arsenal. Diens overgang werd vrijdagmiddag vlak voor de afstrap definitief beklonken, waardoor de lange spits zijn officieuze debuut voor Ajax kon maken.

Yaya Sanogo maakte zijn officieuze debuut.
Yaya Sanogo maakte zijn officieuze debuut.

Sanogo startte in de punt van de aanval en liet zien een sterk aanspeelpunt te zijn. De Ajacieden schroomden niet de Fransman in het aanvalsspel te betrokken en de spits gaf regelmatig een goed vervolg. Na 45 minuten ging Sanogo moegestreden naar de kant. Hij werd na de pauze vervangen door Zakaria El Azzouzi.

Het tweede bedrijf had net zo goed schriftelijk afgedaan kunnen worden, want er gebeurde nagenoeg niets spectaculairs. De eerste helft was in dat kader leuker om te aanschouwen. Wolfsburg startte aanvallend, maar moest al snel het initiatief aan Ajax laten. De thuisploeg kreeg via Robert Muric al vlot een goede kans, maar de Kroaat zag zijn schot geblokt worden. Even later schampte een afstandsschot van Wolfsburg-aanvaller Robert Hermann de lat.

Halverwege de eerste helft opende Muric opende op knappe wijze de score. Hij kwam op de hem kenmerkende wijze vanaf rechts naar binnen, soleerde langs twee Wolfsburg-verdedigers en schoot de bal vervolgens in de verre hoek: 1-0. De gelijkmaker van Wolfsburg mocht er eveneens zijn. Een voorzet vanaf links werd door Bastian Schulz knap achter André Onana gekopt: 1-1.

In het tweede bedrijf viel er nog slechts één hoogtepunt(je) te noteren. De opgestoomde Van Rhijn speelde Elton Acolatse vrij, maar de linkeraanvaller zag zijn inzet in het zijnet belanden.

Scoreverloop: 21. Muric 1-0, 40. Schulz 1-1.

Opstelling Ajax: Onana, Van Rhijn, Van der Hoorn, Viergever, Savastano (46. Bakker); Andersen, Warmerdam, Gudelj; Muric (87. Hendriks), Sanogo (46. El Azzouzi), Acolatse (87. Clement)

Tekst en foto's: Ajax.nl/Gerben Oostdam