Menu
Sarasola nieuwe keepster Ajax Vrouwen

Sarasola nieuwe keepster Ajax Vrouwen

De Ajax Vrouwen hebben zich versterkt met een nieuwe keepster. Eli Sarasola tekende in het bijzijn van manager vrouwenvoetbal Marleen Molenaar haar eerste Ajax-contract.

Hoofdtrainer Ed Engelkes: ,,We zijn erg blij met de komst van Sarasola. Ze is een prettige persoonlijkheid, leergierig en een keepster die bij onze manier van spelen past. Mede door haar achtergrond bij FC Barcelona is ze gewend om deel te nemen aan het spel. We wilden Eli graag aan de selectie toevoegen, dus het is mooi dat het uiteindelijk ook gelukt is.’’

Sarasola speelde onder meer voor het College of Charleston in South Carolina (U.S), in de eerste divisie van FC Barcelona en in het Spaanse nationale team Onder 17 en Onder 19.
De geboren Spaanse is bijzonder gelukkig met haar nieuwe plek bij Ajax. ,,Ik heb lang op dit moment gewacht. Het is voor mij bijzonder dat het nu zo ver is. Daar ben ik heel erg blij mee’’, aldus Sarasola.

De 24-jarige Sarasola sluit zich aan bij de twee huidige Ajax-keepsters Laura du Ry en Paulina Quaye. Laatstgenoemde werd eveneens deze zomer toegevoegd aan de selectie van de Ajax Vrouwen. De Spaanse doelvrouw kan niet wachten om plaats te nemen onder de lat. ,,Ik heb veel zin in dit seizoen. Onder de lat ben ik graag creatief en out of the box’’, vertelt Sarasola.

De Ajax Vrouwen trappen vanavond (19.30 uur) het Eredivisie-seizoen af met een thuiswedstrijd tegen sc Heerenveen. Het duel wordt gespeeld op Sportpark de Toekomst en is gratis bij te wonen.

Tekst en foto: Ajax.nl