Menu
Sarasola: 'We speelden te gespannen'

Sarasola: 'We speelden te gespannen'

Keeper Eli Sarasola hield de Ajax Vrouwen tegen Brescia een aantal keer goed op de been, maar kon een Europese uitschakeling niet voorkomen. De 2-0-nederlaag betekent een vroeg afscheid van de UEFA Women’s Champions League. ,,We gaven niet veel kansen weg, maar wij scoorden niet.”

,,Het was duidelijk niet onze beste wedstrijd”, blikt Sarasola terug op het duel in Italië. ,,Vooral de 1e helft was niet goed. We speelden niet zoals we wilden, het leek erg gespannen. We kregen de bal niet waar we wilden en er waren te veel slordigheden.”

De Ajax Vrouwen betreden het veld van Stadio Mario Rigamonti.
De Ajax Vrouwen betreden het veld van Stadio Mario Rigamonti.

Tweede helft
In het 2e bedrijf kwamen de Ajacieden beter in de wedstrijd. ,,We kregen meer grip op de wedstrijd en gaven niet veel kansen weg. We wisten alleen, in tegenstelling tot vorige week, zelf geen doelpunt te maken. Dat kost ons de volgende ronde van de Champions League.”

What makes it beautiful also makes it cruel.This is football...chin up, and keep going.With these kids, to the end of the world.#ajaxvrouwen pic.twitter.com/YN55ucIDXR

— Eli Sarasola (@sarasola22) 12 oktober 2017

Sarasola hield haar team met een aantal goede reddingen op de been. Toch was de Spaanse niet tevreden over haar eigen optreden. ,,Ik ben altijd kritisch op mijn eigen spel en deze wedstrijd was het niet voldoende. Ik had in het begin een goede redding, maar bij de 1-0 had ik meer kunnen doen. Bij de 2-0, een harde kopbal, was ik kansloos.”

Sarasola in volle focus tijdens Brescia - Ajax.
Sarasola in volle focus tijdens Brescia - Ajax.

Ervaring
,,Van dit soort wedstrijden leren we veel. Deze ervaring nemen we niet alleen mee naar de volgende Champions League-wedstrijden, maar ook naar de competitie. We gaan ons nu richten op het kampioenschap, op die manier kunnen we volgend seizoen weer in de Champions League spelen.”

Voor Sarasola is de uitschakeling extra pijnlijk. De Spaanse doelvrouw is nog 4 wedstrijden geschorst in de competitie waardoor ze de komende weken niet in actie komt. ,,De Champions League was een goede kans om nog minuten te maken in officiële wedstrijden. Maar ik denk dat het voor iedereen pijnlijk is dat we geen Europese duels meer spelen dit seizoen.”

Lees ook: Champions League-avontuur Ajax Vrouwen eindigt in Brescia
Bekijk ook
: Highlights Brescia - Ajax Vrouwen

Tekst: Ajax.nl/Dries Govers
Beeld: Ajax.nl/Louis van de Vuurst