Menu
Sarpong en 'Leo' kleuren duel Jong Ajax

Sarpong en 'Leo' kleuren duel Jong Ajax

Jong Ajax bleef tegen hekkensluiter Jong Willem II steken op een gelijkspel. Op een vrieskoud sportcomplex de Toekomst sloten de Amsterdamse Beloften hun eerste seizoenshelft af zonder treffers: 0-0.

Leonardo was een helft lang van de partij bij Jong Ajax. De aanvaller liet een goede indruk achter. Leonardo was een helft lang van de partij bij Jong Ajax. De aanvaller liet een goede indruk achter.

De Amsterdammers kregen de grootste kansen, maar slaagden er niet in de bal voorbij een goede bekende te werken. Het Tilburgse doel werd verdedigd door Kenneth Vermeer. De keeper is dit seizoen door Ajax verhuurd aan Willem II. In hoogsteigen persoon voorkwam de international van Jong Oranje ook op de valreep een overwinning voor de thuisploeg. Jan Arie van der Heijden mocht in blessuretijd van dichtbij uithalen. De inzet ketste af op het lichaam van de verhuurde Ajacied. De Amsterdamse misser was illustratief voor het treffen tussen de nummer twee en de nummer veertien in de Beloftencompetitie.

Jeffrey Sarpong sloot een lange periode van blessureleed af. De middenvelder maakte tegen Jong Willem II zijn rentree in het Ajax-shirt. Jeffrey Sarpong sloot een lange periode van blessureleed af. De middenvelder maakte tegen Jong Willem II zijn rentree in het Ajax-shirt.

Jong Ajax-trainer Aron Winter toonde zich na afloop dan ook teleurgesteld over het povere spel in het laatste officiële optreden voor de winterstop. ,,Dit was zeker geen goede pot’’, keek Winter terug. ,,We speelden vandaag veel minder dan we in de afgelopen weken hebben gedaan. We waren te statisch in plaats van dynamisch. Het was vaak te afwachtend.’’ Het optreden van Leonardo was een schaars lichtpuntje in de wedstrijd. De Braziliaan was een helft van de partij in de ploeg van Winter. De aanvaller keert terug van een zware knieblessure. Afgelopen week maakte ‘Leo’ zijn rentree in de met 0-3 gewonnen uitwedstrijd bij FC Groningen. Op die invalbeurt volgde een 45 minuten durend en gedreven optreden tegen de Tilburgse Tricolores. ,,Ik ben heel tevreden over Leonardo’’, oordeelde Winter. ,,Hij moet langzaam maar zeker zijn speelminuten maken. Ook de terugkeer van Jeffrey Sarpong stemt tevreden. Dat hij vanavond weer is ingevallen, vind ik ook een pluspunt.’’ Sarpong maakte zijn rentree na een langdurige schouderblessure. De middenvelder speelde twintig minuten mee.

Aanvoerder Jan Arie van der Heijden had in de slotfase de winnende treffer op zijn schoen. Aanvoerder Jan Arie van der Heijden had in de slotfase de winnende treffer op zijn schoen.

Eigenlijk dwongen de gasten alleen het laatste kwartier van de eerste helft enige kansen af. Ajax-doelman Marco van Duin bleef geconcentreerd en maakte de gevaarlijkste inzetten vrijwel probleemloos onschadelijk. Voor rust beproefden de Ajacieden Robbert Schilder en Javier Martina hun geluk tevergeefs van afstand. In de tweede helft waren Stanton Lewis en Van der Heijden dichtbij een treffer. Spits Lewis zag zijn twee beste inzetten over de lat scheren, terwijl de inschuivende verdediger Van der Heijden eenmaal naast schoot en een inzet via de muur zag afketsen. De laatste kans die de aanvoerder kreeg, en miste, was het passende slotakkoord op een matige voetbalavond. ,,Het moet beter, maar we zijn wel op de goede weg’’, overzag Winter de eerste seizoenshelft van zijn ploeg. Over het geheel genomen kan de coach tevreden zijn over de eerste twaalf duels van zijn aanstormende talenten.

Javier Martina dook op als rechterspits, centrale aanvaller en (kort) linkerspits. Javier Martina dook op als rechterspits, centrale aanvaller en (kort) linkerspits.

Maandag werden vier wedstrijden afgelast in de Eredivisie voor Beloftenteams. Na het gelijkspel tegen de Tilburgers behouden de Ajacieden de tweede plaats op de ranglijst. Koploper FC Twente profiteerde optimaal van het Amsterdamse puntenverlies. De Tukkers maakten korte metten met Jong RKC Waalwijk (7-0). Het gat tussen Jong FC Twente en Jong Ajax bedraagt nu zeven punten. Beide ploegen speelden wel een duel meer dan al hun naaste belagers. Jong FC Groningen speelde een wedstrijd minder, maar heeft slechts een punt minder gehaald dan Jong Ajax. De Groningers staan derde. De ploeg van Winter speelt donderdag nog een oefenduel tegen Jong Stormvogels Telstar. Op 14 januari 2008 hervatten de Amsterdamse Beloften de competitie met een uitwedstrijd tegen Jong NAC.

Houd Ajax TV in de gaten voor een samenvatting en terugblik op Jong Ajax - Jong Willem II.
Klik hier om naar de website van Ajax TV te gaan >>

Murat Yildirim verving op het laatste moment Mitchell Donald in het basiselftal. Donald bleek toch te veel last te hebben van een achillespeeskwetsuur. Murat Yildirim verving op het laatste moment Mitchell Donald in het basiselftal. Donald bleek toch te veel last te hebben van een achillespeeskwetsuur.
Robbert Schilder was moeilijk van de bal te krijgen. Robbert Schilder was moeilijk van de bal te krijgen.
Leonardo schuwde de fysieke duels niet. Leonardo schuwde de fysieke duels niet.
Vleugelverdediger Donovan Slijngard stoomde meerdere keren gevaarlijk op over links. Vleugelverdediger Donovan Slijngard stoomde meerdere keren gevaarlijk op over links.
Balcontrole bij Stanton Lewis. Balcontrole bij Stanton Lewis.