Menu
Sarpong en Urzaiz bij de groep

Sarpong en Urzaiz bij de groep

Na een ochtendtraining in het bos, stond de selectie van Ajax vanmiddag weer op het trainingsveld naast de ArenA. Jeffrey Sarpong keerde na een lichte blessure terug in de selectie en Spaanse aanwinst Ismael Urzaiz deed voor het eerst mee met de groep.

Sarpong dolt wat na de training. Sarpong dolt wat na de training.

Jeffrey Sarpong heeft een ‘revalidatiestage’ bij Jong Ajax achter de rug. De middenvelder had last van zijn linkerhamstring en ging met het team van Adrie Koster en Aron Winter mee op trainingskamp in Schoorl om weer fit te worden. Dat plan verliep uitstekend. Vorige week maandag deed hij alweer een half wedstrijdje mee met de Beloften tegen FC Volendam, donderdag en zaterdag was hij actief in de Talents Cup, een internationaal toernooi in Wormerveer. Jong Ajax versloeg Jong Espanyol en Jong Liverpool en veroverde zo de eerste prijs. ,,Dat was heel mooi”, zegt Sarpong na de training. ,,Jong Ajax heeft voor dit seizoen een goed team staan. Misschien wel beter dan vorig jaar.”

Voor Urzaiz verliep zijn eerste groepstraining zonder problemen. Voor Urzaiz verliep zijn eerste groepstraining zonder problemen.

Bij Jong Ajax heeft Sarpong een andere rol dan bij Ajax 1. ,,Bij de Beloften heb ik toch een beetje een voorbeeldfunctie”, zegt de middenvelder, die vrijdag zijn negentiende verjaardag vierde. ,,Ik probeer wat ervaringen over te brengen en spelers beter te maken. Bij Ajax 1 gaat dat natuurlijk anders.” Het grote Ajax heeft hij de afgelopen week ook goed in de gaten gehouden. ,,Misschien was Arsenal tijdens het Tournament net iets beter, maar ik vind dat ze het verdienstelijk gedaan hebben.”

Urzaiz bekeek de wedstrijden van het Tournament ook vanaf de zijlijn. De Spaanse spits was herstellende van een blindedarmoperatie. Vandaag deed hij de hele training met de groep mee. ,,Dat ging heel goed”, zei hij tegenover de camera van Ajax TV. ,,Ik had nergens last van en hoop nu snel mee te kunnen op het niveau van het team.”

Meer weten over de eerste groepstraining van Ismael Urzaiz? Hou dan de website van Ajax TV in de gaten.