Menu
Sarpong kijkt uit naar eerste thuisduel

Sarpong kijkt uit naar eerste thuisduel

Jeffrey Sarpong vindt het een eer om voor eigen publiek te mogen voetballen. De 20-jarige middenvelder bereidt zich voor op de eerste thuiswedstrijd van het seizoen, zondag tegen Roda JC. ,,Thuis spelen geeft je een extra boost."

Jeffrey Sarpong speelde onlangs nog tegen Jong Feyenoord. Jeffrey Sarpong speelde onlangs nog tegen Jong Feyenoord.

Eenvoudig zal het duel met de Limburgers niet worden. ,,Ik vind Roda een stugge ploeg", stelt Sarpong. ,,Aan de andere kant zijn wij natuurlijk voorin gevaarlijk met spitsen als Klaas Jan Huntelaar, Miralem Sulejmani en Luis Suarez. Als zij aan de bal kunnen komen, zijn zij een gevaar voor elke verdediging."

Of Sarpong speelt, is afwachten. ,,Ik hoop het. Een basisplaats is mijn doel dit seizoen, daar werk ik naar toe." Als de jeugdinternational in actie komt, loopt hij mogelijk Ruud Vormer tegen het lijf. ,,Dat worden dan bikkelduels, want hij is een bikkel", zegt de Amsterdammer met Afrikaanse roots over de speler die hij kent van de vertegenwoordigde elftallen.

Sarpong werd twee weken geleden tegen Willem II door trainer Marco van Basten beloond met een invalbeurt. ,,Ik had het niet verwacht omdat ik net terugkwam van een blessure", kijkt hij terug op zijn optreden in de met 2-1 verloren seizoensouverture. ,,Maar ik was wel blij dat ik erin mocht."

De voorkeur van Jeffrey Sarpong gaat uit naar de positie achter de spitsen. De voorkeur van Jeffrey Sarpong gaat uit naar de positie achter de spitsen.

Sarpong debuteerde al op 17-jarige leeftijd in het eerste elftal van Ajax. In de jaren die volgden, speelde hij zijn wedstrijden hoofdzakelijk bij de Beloften. Aan het eind van vorig seizoen kwam daar een kentering in toen interim-coach Adrie Koster veel gebruik maakte van de middenvelder. Sarpong startte in de play-offs tegen sc Heerenveen en FC Twente, voor een plaats in de derde voorronde van de Champions League, in de basisopstelling. In het thuisduel met de Friezen was er een cruciale rol weggelegd voor de zoveelste exponent uit de jeugdopleiding. Eerst verdiende hij een strafschop, die feilloos werd benut door Kenneth Perez. Later bediende hij Dennis Rommedahl, die vervolgens raak schoot.

Onder Koster speelde Sarpong als linksbuiten, waar niet zijn voorkeur ligt. ,,Ik kan het wel, maar het is niet mijn favoriete plek. Ik speel het liefst op het middenveld. Op tien - in het Ajax jargon de positie achter de spitsen - ben je meer bij het spel betrokken en kun je zwerven en ballen opeisen. Ik ben toch meer een speler die graag de bal in zijn voeten heeft. Dat heb je ook wel op de linksbuitenpositie maar toch minder dan op tien."

Tot slot komt Sarpong nog heel even terug op de valse start in Tilburg. ,,We hebben er onderling veel over gesproken. Het was natuurlijk niet goed. Daarom wordt het tijd om te winnen. Dat is het belangrijkste."