Sarpong opent Ajax Cruyff Court in Gein

Sarpong opent Ajax Cruyff Court in Gein

Jeffrey Sarpong opende deze week in Gein (Amsterdam Zuidoost) een prachtig nieuw Ajax Cruyff Court. Rond de opening vonden diverse leuke activiteiten plaats.

Jeffrey Sarpong en Lucky bij de opening van het Ajax Cruyff Court Gein. Jeffrey Sarpong en Lucky bij de opening van het Ajax Cruyff Court Gein.

Het Ajax Cruyff Court Gein ligt tussen drie scholen in. Leerlingen van deze Amsterdamse scholen speelden een toernooitje op het nieuwe veld. De winnaar mocht het na de officiƫle opening openemen tegen de E1 van Ajax.
Sarpong, die zelf ook op school zat in Gein, deelde na afloop medailles uit aan de deelnemers van het voetbaltoernooi. Ook trakteerde hij het publiek nog op een paar mooie voetbaltrucs.
Het doel van de Cruyff Courts is de kinderen uit de buurt een goede, veilige plek om te sporten te bieden. Door de samenwerking met de buurt, overheid, corporaties, scholen, sport- en voetbalverenigingen, en het lokale bedrijfsleven heeft het Cruyff Court ook een belangrijke sociale functie in de wijk.
Meer weten over de Cruyff Courts?
Ga naar de website van de Johan Cruyff Foundation >>L>