Menu
Saturday round-up: O17 bereikt bekerfinale, O16 verspeelt kans op kampioenschap

Saturday round-up: O17 bereikt bekerfinale, O16 verspeelt kans op kampioenschap

Ajax O17 heeft de bekerfinale bereikt. De ploeg van Dave Vos zette op eigen veld PSV O17 met 2-0 opzij. Ajax O16 verspeelde punten en daarmee hun laatste kans op de titel. Check de prestaties van alle jeugdteams in de Saturday round-up!

De dag op de Toekomst werd om 9:30 uur afgetrapt door Ajax O13-2. De Amsterdamse talenten namen het in hun laatste officiële competitiewedstrijd op tegen De Foresters O13. Ajax O13 wist de wedstrijd met 6-1 te winnen en eindigt hierdoor op de 6e plaats in de competitie.

O15 overtuigend in laatste competitiewedstrijd
Vervolgens was het om 9:45 uur de beurt aan Ajax O15. De ploeg van Nordin Wooter was al verzekerd van de 2e plaats in de competitie, maar wilde desondanks goed afsluiten. In een aantrekkelijke wedstrijd tegen Sparta Rotterdam, kwam Ajax snel op voorsprong. Al binnen 20 minuten was het Eja Dakriet die een goede voorzet van de opgestoomde Devyne Rensch binnenwerkte.

In de tweede helft sloeg Ajax opnieuw toe. Ditmaal was het Younes el Morabet die op het scorebord verscheen. Na een steekpass over de verdediging schoot hij hard binnen en liet de Sparta-doelman kansloos. Enkele minuten later werd het zelfs 3-0. De pas in het veld gekomen Jaydon Banel was het eindstation van opnieuw een dieptepass en bleef 1-op-1 met de keeper koelbloedig, waardoor hij de eindstand op 3-0 bepaalde.

O17 bereikt bekerfinale
Om 12:00 uur werd de topper Ajax O17 – PSV O17 afgetrapt. De wedstrijd betrof de halve finale van het bekertoernooi. De eerste grote kans kwam na 30 minuten spelen op naam van PSV, maar het was het Ajax-doelman Daan Reiziger die de inzet goed keerde. In de 35e minuut was het Ajax dat het dichtstbij de openingstreffer kwam. Ryan Gravenberch kreeg een kans op enkele meters van het doel maar schoot de bal recht op de Eindhovense doelman. Enkele minuten later was het aan de andere kant weer Daan Reiziger die Ajax op de been hield. Een van richting veranderd schot werd knap weggewerkt door de goed spelende keeper.

In de tweede helft kreeg Ajax meer controle over de wedstrijd, en dit resulteerde in enkele grote kansen. De grootste kwam op naam van Brian Brobbey, zijn kopbal op 5 meter van het doel ging rakelings over. Opgestoomde rechtsback Ki-Jana Hoever schoot even later wel raak en zette Ajax hiermee op een 1-0-voorsprong. Toen vlak voor tijd de doorgebroken Brobbey werd neergehaald, mocht hij vanaf de penaltystip de eindstand bepalen: 2-0.

Ajax O16 verspeelt laatste kans op kampioenschap
Om 14:30 uur verscheen Ajax O16 aan de aftrap. Het team van Richard Knopper moest winnen om nog kans te maken op het kampioenschap. Bij winst moest Ajax het resultaat van concurrent AZ, dat komende dinsdag speelt, afwachten. Helaas hoeven de Amsterdammers niet lang meer in spanning te zitten. Ajax O16 kwam in de 21e minuut op voorsprong via een goed doelpunt van Nuri Emre Aksit. Even later was het Pinas die bijna de 2-0 maakte, maar zijn schot belandde op de paal. Uit de tegenaanval was het Vitesse dat doel trof: 1-1.

In de tweede helft maakte Darnell Hall er namens Vitesse zelfs 1-2 van en dus leken de titelkansen van Ajax in rook op te gaan. Ajax-aanvoerder Neraysho Kasanwirjo bracht met zijn 2-2 de hoop terug in de ploeg, maar toen enkele minuten later ook de 3e tegentreffer aan Ajax-zijde viel, werd de kans op die noodzakelijke overwinning nog kleiner. Joshua Pynadath deed nog iets terug met de 3-3, maar Ajax wist de winnende treffer niet meer te maken. Ajax O16 eindigt hierdoor op de 2e plaats in de competitie.

Complete uitslagenoverzicht

Thuis
Ajax O13-2 – De Foresters O13 6-1
Ajax O15 – Sparta Rotterdam O15 3-0
Ajax O17 – PSV O17 2-0
Ajax O16 – Vitesse O16 3-3

Uit
Sparta Rotterdam O14 – Ajax O14 1-5
FC Utrecht O19 – Ajax O19 2-1
FC Utrecht O14 - Ajax O14 0-4

Bekijk ook: Highlights Ajax O17 - PSV O17
Lees ook: Ajax bindt Kenneth Taylor tot 2021

Tekst & beeld: Ajax.nl/Bram van Beek