Menu
Saturday round-up: O17 verliest in extremis

Saturday round-up: O17 verliest in extremis

Ajax O17 stond zaterdagmiddag tegenover FC Groningen O17. Om het seizoen positief af te sluiten, en zeker te zijn van de 2e plaats in de competitie, was een overwinning nodig voor de ploeg van Dave Vos. De Amsterdammers bleven lang steken op een gelijkspel, maar in de slotfase ging het alsnog mis.

Winnen was de opdracht voor Ajax O17. Hekkensluiter FC Groningen wenste daar echter niet zomaar aan mee te werken. Al in de 21e minuut kwamen de bezoekers op voorsprong. Een corner werd niet goed verwerkt door Ajax-doelman Daan Reiziger, waardoor Miguel de 0-1 voor de bezoekers kon binnenkoppen.

Enkele minuten later probeerde Ajax snel iets terug te doen met een rappe aanval. Middenvelder Enric Llansana werd uit balans gebracht en dit had flinke gevolgen. Na amper 25 minuten spelen moest hij het veld noodgedwongen verlaten.

Gelijkmaker
Met Quinten Timber als vervanger ging Ajax op zoek naar de snelle gelijkmaker en die kwam er ook. Terence Douglas wist de bal op de helft van Groningen te onderscheppen en stoomde direct door naar
het doel. De linksback bleef koel en schoot overtuigend de 1-1 binnen.

In de tweede helft was het Ajax dat nadrukkelijk op zoek ging naar de winnende treffer. Toch waren het de bezoekers die er met de volle buit vandoor gingen. Kian Slor was de gevierde man aan de kant van FC Groningen en besliste de wedstrijd met de 1-2 in blessuretijd.


Nog een thuisnederlaag
Eerder op de dag nam Ajax O9 het op tegen DEM. Ook hier konden de bezoekers met een goed gevoel richting huis. Na 4 kwart wedstrijdjes verloor Ajax met 4-9.

Lees ook: Gravenberch (15) revelatie in basis O19: 'Dat had ik niet verwacht'
Bekijk ook: Ajax introduceert uittenue 2018-2019

Tekst & beeld: Ajax.nl/Bram van Beek