Menu
Saturday round-up: O19 verliest nipt van Liverpool, O16 pakt punt in Klassieker

Saturday round-up: O19 verliest nipt van Liverpool, O16 pakt punt in Klassieker

Ajax O19 heeft in een aantrekkelijke oefenwedstrijd op de Toekomst nipt verloren van Liverpool: 2-3. Ajax O15 boekte een knappe overwinning bij FC Utrecht, terwijl Ajax O14 in de belangrijke thuiswedstrijd tegen Vitesse ten onder ging. Ajax O16 pakte 1 punt in de mini-Klassieker tegen Feyenoord. Check de prestaties van de jeugdelftallen in de Saturday round-up!

Een bijzonder affiche voor Ajax O19 van trainer John Heitinga. Liverpool reisde af naar sportcomplex de Toekomst om een oefenwedstrijd af te werken. De ploeg uit Engeland trad aan met een combinatieteam van Liverpool O19 en Liverpool O23. Ajax begon goed aan de wedstrijd. Al in de 7e minuut zette Sven Botman de Amsterdammers op 1-0 . De centrale verdediger was bij een corner mee naar voren gekomen en kopte hard raak bij de 1e paal.

Na enkele kansen over en weer, belandde de bal na een voorzet in het strafschopgebied van Ajax. In een poging de bal weg te werken, werkte Kenneth Taylor de bal via zijn hoofd eigen doel: 1-1. Enkele minuten later was Liverpool dichtbij een nieuwe treffer. Een harde volley van buitenspeler Angel Sanchez spatte op de lat uiteen.

In de tweede helft was daar toch de 2e treffer van de bezoekers. Een harde vrije trap werd door Ajax-keeper Mateusz Gorski niet goed verwerkt, waardoor Whelan namens Liverpool de bal kon binnenlopen. In de fase na de tegentreffer ging Ajax op zoek naar de gelijkmaker, maar telkens stond een Liverpool-verdediger op de goede plek om het schot te keren. In de 79e minuut was daar zelfs de 3e tegentreffer. McAuley omspeelde na een goede steekpass de verdediging van Ajax en zette met zijn geplaatste schot de stand op 1-3. In de slotfase deed Aberkane namens Ajax nog iets terug vanaf de penaltystip en hij bepaalde zo de eindstand op 2-3.

Dure nederlaag Ajax O14
Ook voor Ajax O14 was het een mindere dag. De Ajacieden waren erop gebrand een overwinning te boeken en koploper Feyenoord tot op 2 punten te naderen. Ajax was vanaf het begin dreigend en bestookte het doel van Vitesse meerdere malen, maar de lat stond 2 keer een openingstreffer in de weg. Aan het begin van de tweede helft openden de bezoekers de score. Toen in de slotfase de 0-2 viel, wist Ajax O14 geen vuist meer te maken.

Winst in Utrecht voor O15
Ajax O15 heeft een knappe 0-1-overwinning geboekt op bezoek bij FC Utrecht. De ploeg van Nordin Wooter maakt geen kans meer op het kampioenschap, maar hoopt in de laatste weken de competitie positief af te sluiten met enkele overwinningen. Na vandaag staat er nog slechts 1 speelronde op het programma.

Ajax O16 blijft in mini-Klassieker steken op 1-1
Ajax O16 stond in de mini-Klassieker op sportpark Varkenoord tegenover Feyenoord O16. De Ajacieden zijn nog in de race voor het kampioenschap en hoopten vandaag een belangrijke overwinning te boeken. Het team van Richard Knopper kwam niet verder dan een 1-1-gelijkspel. Met nog 1 wedstrijd voor de boeg, is de achterstand op koploper AZ 2 punten.

Complete uitslagenoverzicht

Thuis
Ajax O19 – Liverpool O19/O23 2-3
Ajax O14 – Vitesse O14 0-2

Uit
Feyenoord O16 – Ajax O16 1-1
FC Utrecht O15 – Ajax O15 0-1
SP. Krommenie O9 – Ajax O9 3-2

Bekijk ook: Droom die uitkomt voor Neraysho, Sontje & Enric
Lees ook: 
Penaltykillers van Oranje O17 door naar finale EK

Tekst: Ajax.nl/Bram van Beek
Beeld: Ajax.nl