Menu
Scandinaviërs sluiten weer aan

Scandinaviërs sluiten weer aan

De selectie van Ajax trainde dinsdagochtend in verband met de hevige rukwinden niet buiten, maar in het adidas miCoach Performance Centre. Internationals Niklas Moisander, Lasse Schöne en en Nicolai Boilesen sloten weer aan bij de groep.

Moisander speelde zondagavond met Finland in Belfast tegen Noord-Ierland (2-1 verlies) en meldde zich dinsdagochtend weer bij de club. De Deense internationals Lasse Schöne en Nicolai Boilesen zouden maandag eigenlijk weer aansluiten. Maar vanwege de zware wind was hun aanvankelijke vlucht geannuleerd en was de omgeboekte vlucht flink vertraagd. Pas om half drie maandagmiddag vlogen zij weer naar Amsterdam. Dus het liep al tegen half zes maandag voordat de internationals uit Denemarken weer bij Ajax waren om de wedstrijden uit de benen te fietsen.

Met het drietal weer bij de groep kreeg de selectie van Ajax 1 langzaam weer een beetje body. In totaal stonden er dinsdag 11 spelers (waarvan drie keepers) op het kunstgras. Niki Zimling was ook van de partij. De aan zijn bovenbeen geblesseerde middenvelder deed alle oefeningen weer mee. Daley Sinkgraven meldde zich een half uurtje na zijn collega’s in de overdekte hal. Hij kampt met een liesblessure en werkte een apart programma af met de fysiotherapeut.

Arek Milik verscheen dinsdag wel op de club, maar trainde niet mee. De Poolse spits liep zondag in het EK-kwalificatieduel met Ierland een knieblessure op en is de komende weken uitgeschakeld.

Tekst: Ajax.nl
Foto: Ajax.nl/Gerard van Hees

Ajax zocht dinsdag de beschutting van het miCoach Performance Centre. Ajax zocht dinsdag de beschutting van het miCoach Performance Centre.
Niki Zimling deed alle oefeningen weer mee. Niki Zimling deed alle oefeningen weer mee.
Niklas Moisander sloot weer aan dinsdag, wel sloeg hij de partijvorm met grote goals over. Niklas Moisander sloot weer aan dinsdag, wel sloeg hij de partijvorm met grote goals over.
Andre Onana haalt uit. Andre Onana haalt uit.
Mike van der Hoorn en Nicolai Boilesen jagen Diederik Boer op. Mike van der Hoorn en Nicolai Boilesen jagen Diederik Boer op.
Viktor Fischer schiet op doel. Viktor Fischer schiet op doel.
Een gretige Lasse Schöne. Een gretige Lasse Schöne.