Menu
Schalke 04 in vijf interessante punten

Schalke 04 in vijf interessante punten

Voor de allereerste keer op officieel Europees niveau treft Ajax donderdagavond Schalke 04. De ploeg uit Gelsenkirchen heeft oud-Ajacied Klaas-Jan Huntelaar in de selectie. Maar wat weten we eigenlijk nog meer van de komende opponent in de UEFA Europa League? We bespreken vijf belangrijke aspecten van de club uit het Ruhrgebied. Met een wel heel bijzonder feitje over Huntelaar.

UEFA Cup
1. De mooiste trofee in de prijzenkast van Schalke is waarschijnlijk de UEFA Cup. Dit jaar is het precies 20 jaar geleden dat de Koningsblauwen die Europese hoofdprijs wonnen. Na strafschoppen werd Internazionale verslagen. De club zal er alles aan willen doen dat historische hoogtepunt uit 1997 in 2017 te herhalen. De Duitsers hebben in elk geval al een groot feest gepland rond de toenmalige trainer Huub Stevens en vele spelers uit dat team.

2. Trainer bij Schalke 04 is Markus Weinzierl. De 42-jarige oefenmeester werd dit seizoen aangesteld. Daarvoor was hij trainer van Augsburg, waarmee hij voor het eerst in hun bestaan Europees voetbal haalde en prompt door de groepsfase kwam. Maar in de knock-outfase was Liverpool nipt te sterk.

3. Opvallend is dat geen enkele speler van Schalke, dat tiende staat in de Bundesliga, meer dan zes competitiegoals maakte dit seizoen. Guido Burgstaller (foto) maakte de meeste en Nabil Bentaleb, Leon Goretzka en Alessandro Schöpf allen vijf competitiegoals. En Huntelaar dan? Hij scoorde pas één keer.

4. Schalke 04 bereikte voor de tweede keer sinds het bestaan van de Europa League de kwartfinale. De vorige keer, in het seizoen 2011-2012, strandde de ploeg door thuis met 4-2 te verliezen van Athletic Club de Bilbao.

5. In de selectie dus Klaas-Jan Huntelaar. Wist je dat de Hunter topscorer aller tijden is in de Amsterdam ArenA? Hij scoorde voor zowel Ajax als Oranje 66 doelpunten in ons stadion. Uiteraard hopen we dat er dit seizoen niet nog één bijkomt. Opvallend is trouwens dat hij in de Veltins ArenA dezelfde status heeft. Niemand scoorde vaker dan hij, 72x, in het stadion van Schalke.

Tekst: Ajax.nl
Foto: Pro Shots/Witters