Menu
Schepje er bovenop bij Ajax

Schepje er bovenop bij Ajax

Dag 1 was wennen, acclimatiseren, spieren losmaken, beetje krachtwerk. Hoe anders ging het er aan toe tijdens de tweede veldtraining in Qatar. Focus werd er dinsdag gevraagd van de Ajacieden. Er ging meteen een flink schepje bovenop.

De training van dinsdagochtend werd voorafgegaan door een stevige zonnebrandcrèmesessie, want de temperaturen op het complex van de Aspire Academy liepen behoorlijk hoog op. Het werd een sessie van ruim anderhalf uur, die af en toe werd onderbroken voor een korte drinkpauze en tactische uitleg. De training werd afgesloten met de eerste grote partijvormen van 2015. Het ging er hier fel aan toe. Bij de spelers onderling, maar ook de staf zat er goed op. De stemmen van Frank de Boer, Hennie Spijkerman en Carlo l'Ami waren duidelijk hoorbaar.

Kolbeinn Sigthórsson en Viktor Fischer deden ook weer even mee met het partijwerk. Het gaat echt de goede kant op met de Fin en de Deen. Alleen Nicolai Boilesen werkte het grootste gedeelte van de training nog apart van de groep. Drie spelers bleven na afloop van de training nog een kwartiertje staan om aan hun pass te werken: Ricardo van Rhijn, Joël Veltman en Viktor Fischer, die opzien baarde door een fotograaf van een meter of dertig perfect door de benen te spelen.

Dinsdagmiddag stond er nog een training op het programma. Tijdens de middagsessie lag de focus meer op stabiliteit. De spelers werden verdeeld in groepjes, en kregen allerlei balans- en krachtoefeningen voorgeschoteld. Waar het in de ochtend nog ontzettend heet was, daalde de temperatuur snel tijdens de middagtraining. Tegen het einde van de training, toen de spelers nog een aantal lange sprints trokken, was de zon alweer achter de horizon verdwenen.

Het was een lange dag voor de landskampioen. Het wennen is voorbij, het echte werk in Qatar is begonnen.

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Gerard van Hees

Na een dag van gewenning, gaat het er tijdens de ochtendtraining op dinsdag voor het eerst echt fanatiek aan toe. Na een dag van gewenning, gaat het er tijdens de ochtendtraining op dinsdag voor het eerst echt fanatiek aan toe.
Frank de Boer spreekt zijn troepen toe. Frank de Boer spreekt zijn troepen toe.
Warming-up onder de Qatarese zon. Warming-up onder de Qatarese zon.
Richairo Zivkovic in actie tijdens één van de vele oefeningen. Richairo Zivkovic in actie tijdens één van de vele oefeningen.
Jairo Riedewald passt in. Jairo Riedewald passt in.
Routinier Zimling versus jonkie Nouri. Routinier Zimling versus jonkie Nouri.
Davy Klaassen in duel met Jasper Cillessen. Davy Klaassen in duel met Jasper Cillessen.
Riedewald laat Cillessen kansloos. Riedewald laat Cillessen kansloos.
Arek Milik en Joël Veltman gaan beiden voor de bal. Arek Milik en Joël Veltman gaan beiden voor de bal.
El Ghazi grijpt in bij Kishna. El Ghazi grijpt in bij Kishna.
Op naar de tweede sessie van de dag. Op naar de tweede sessie van de dag.
Hennie Spijkerman en Frank de Boer in gesprek met Donny van de Beek en Abdelhak Nouri. Hennie Spijkerman en Frank de Boer in gesprek met Donny van de Beek en Abdelhak Nouri.
Frank de Boer deed ook nog even mee tijdens de middagtraining. Frank de Boer deed ook nog even mee tijdens de middagtraining.