Menu

Scherp Jong Ajax overklast ADO

Jong Ajax blijft koploper in de Beloftencompetitie. De ploeg van trainer John van den Brom won maandagavond met 2-1 bij Jong ADO Den Haag. Gaston Sangoy nam beide treffers van de Ajacieden voor zijn rekening.

,,De uitslag van 2-1 doet misschien vermoeden dat het moeizaam was, maar dat was het beslist niet'', zei John van den Brom. De trainer en zijn assistent Fred Grim hadden de afgelopen week hun team erop gewezen dat gebrek aan scherpte zelfs tegen laaggeklasseerde ploegen voor puntverlies kon zorgen, zoals vorige week in de thuiswedstrijd tegen Jong Volendam het geval was. De Amsterdamse Beloften lieten deze keer in Den Haag zien hun lesje geleerd te hebben, uiteraard tot grote tevredenheid van de trainer. ,,We hebben goed gespeeld en waren scherp, geconcentreerd en toonden veel beleving. Het enige verwijt dat ik het team kan maken, is dat er niet meer gescoord is.''

Spits Gaston Sangoy toonde zich maandagavond in ieder geval wel doelgericht. De Argentijn scoorde een keer voor rust en een keer in de tweede helft, beide keren op aangeven van Rachid Tiberkanine. In de laatste minuut van de officiële speeltijd deed ADO iets terug door te scoren uit een corner.

,,Sangoy speelde een prima wedstrijd'', vond van den Brom. ,,En dan heb ik het niet eens alleen over die goals maar over het geheel. De hele ploeg speelde goed; ik moet de jongens echt een compliment maken. Ze hebben fantastisch hun best gedaan. Dat is heel leuk voor een trainer, om de groep zo bezig te zien. De instelling was prima en we hebben ook mooi voetbal laten zien, met goed positiespel. ADO had niets in te brengen.''

,,Misschien is het wel goed dat er zo'n wedstrijd als vorige week tegen Volendam tussen zat. We zijn er veel mee bezig geweest om de ploeg scherp te krijgen en te houden en ze hebben het prima opgepikt. Dat is dan de winst van de afgelopen week'', aldus van den Brom die van het eerste elftal John O'Brien - die 90 minuten linksback speelde en een goede indruk achterliet - , centrale verdediger Thomas Vermaelen, linkshalf Filipe en rechtsbuiten Tom de Mul tot zijn beschikking had. Voor Tomás Galásek, van wie Ronald Koeman hoopte dat hij deze avond zijn rentree kon maken, kwam het treffen nog te vroeg.