Menu
Scherpe laatste training voor Groningen

Scherpe laatste training voor Groningen

Ajax treft zaterdagavond koploper FC Groningen. Vanwege de interlandverplichtingen van vele Ajacieden was de training van vrijdagochtend de laatste en belangrijkste voor deze topper.

Klaas Jan Huntelaar zoekt steun in het duel tegen Vurnon Anita Klaas Jan Huntelaar zoekt steun in het duel tegen Vurnon Anita

Zonder alle langdurig geblesseerde spelers, Mitchell Donald, Maarten Stekelenburg, Dennis Gentenaar, Jan-Arie van der Heijden, Miralem Sulejmani, Eyong Enoh en Ismaïl Aissati, kreeg de trainersstaf het net niet voor elkaar twee volledige ploegen tegen elkaar te laten spelen in een grote partij. Dat pakte voor assistent-trainer Rob Witschge goed uit, want nu mocht hij meespelen en dat deed hij vol passie. Zijn pupillen, onder wie ook Cvitanich, die donderdag nog apart trainde, merkten dat ze hem wel vaker dan een keer moesten passeren om hem echt voorbij te zijn. Maar dat gold eigenlijk voor iedereen, want niemand verzaakte.

De Uruguayanen Luis Suarez en Bruno Silva verzetten de plastic tegenstanders. De Uruguayanen Luis Suarez en Bruno Silva verzetten de plastic tegenstanders.

Gezien de vorm waarin Jan Vertonghen de laatste week steekt - woensdag met België tegen Spanje was hij weer eens een van de Belgische uitblinkers - was het niet verwonderlijk dat hij doelman Hans Vonk passeerde en scoorde. Na afloop van de grote partij keken de aanwezige supporters en journalisten bijna ademloos toe hoe Ajax de corners en vrije trappen nam.

Met prachtige traptechnieken vlogen de ballen op schitterende wijze tegen de netten. Als de Ajacieden zaterdag tegen Groningen ook zo'n vorm etaleren, dan kunnen de fans in de uitverkochte ArenA genieten. De conclusie na de vrijdagtraining mag zijn dat de Ajacieden, ondanks de korte voorbereiding door de interlands, klaar zijn voor FC Groningen.

Ajax-aanvallers Huntelaar en Suarez vormen een perfect koppel. Ajax-aanvallers Huntelaar en Suarez vormen een perfect koppel.
Deze vrijdag was het wederom behoorlijk vol tussen de ArenA en het trainingsveld. Vele handtekeningenjagers schreeuwden luid om aandacht van hun idool. Deze vrijdag was het wederom behoorlijk vol tussen de ArenA en het trainingsveld. Vele handtekeningenjagers schreeuwden luid om aandacht van hun idool.