Menu

Scherpe partij

Tijdens de vrijdagtraining voor de laatste thuiswedstrijd van 2004 werd een scherpe partij gespeeld. In een partij van tien tegen tien schreeuwden de trainers de longen uit het lijf om de Ajacieden in hoog tempo te laten spelen.

Mensen die regelmatig een training van Ajax bezoeken, horen het wel vaker: ,,Omschakelen!'' Ook deze vrijdagochtend was het een van de meest gebruikte woorden tijden de grote partij. De groep, aangevuld met stagiair Edgar Manucharyan, werd in twee teams van tien verdeeld. De zijlijnen werden afgezet voor een linker- en rechtervleugelaanvaller van elk team, die enkel de bal mochten voorgeven vanuit hun gebied.

In hoog tempo wisselde het balbezit van team 'wit' naar team 'geel'. Ruud Krol gaf gepassioneerd aanwijzingen aan zijn team wit om de ploeggenoten met de hesjes om hun schouders te verslaan. Nourdin Boukhari had namens de hesjes het mooiste doelpunt kunnen maken: zijn goede omhaal werd echter keurig van de lijn gehaald door Maarten Stekelenburg.

De goede inspanningen van de Ajacieden werden beloond. Iets eerder dan normaal werd het koude trainingsveld verruild voor de warme douche.