Menu
Scherpe partijtjes in De Lutte

Scherpe partijtjes in De Lutte

Ajax heeft de eerste training in De Lutte erop zitten. Op het veld van de plaatselijke SV konden de liefhebbers onder andere genieten van heerlijke, scherpe partijtjes zeven tegen zeven. Doelman Kenneth Vermeer moest wegens stijfheid in de lies deze training laten schieten.

Vijf Jong Ajacieden had trainer Frank de Boer naar De Lutte laten reizen om zo de vier partijen van zeven tegen zeven te kunnen afwerken. Daarbij had De Boer vier doelmannen nodig, maar door de absentie van Vermeer kwam hij er alsnog een te kort. Dus pakte keeperstrainer Carlo l’Ami de handschoen letterlijk op en schoot hij de hoofdtrainer te hulp. De oud-doelman van onder andere Excelsior en sc Heerenveen stond als een tijger het doel te verdedigen, coachte en schreeuwde zijn manschappen vooruit en verstuurde nota bene ook nog eens prachtige passes die regelmatig doeltreffend werden afgerond.

Tegenover de routine van l’Ami stond de onervarenheid van de jeugdige aanhakers van vandaag. Bij die vijf was ook stagiair Haashim Domingo. De Urban Warrior van het jaar bij de jeugdopleiding van Ajax Cape Town (speler van het jaar) speelde onlangs al enkele oefenduels met Jong Ajax en mocht deze maandagmiddag dus even aansluiten bij Ajax 1. Samen met de overige jongens van Jong Ajax vertrekt hij vanavond weer uit De Lutte.

Na de training kwam een aantal spelers bijeen om onder leiding van Dennis Bergkamp nog even lekker op doel te schieten. De topspeler van weleer gooide de bal aan, de Ajacied ving het leer op met het bovenbeen en haalde vervolgens hard uit. Doelman Xavier Mous verdedigde met verve het doel, maar moest soms ook het antwoord schuldig blijven op zeer fraaie inzetten.

Dinsdagochtend traint Ajax niet bij SV De Lutte. Dinsdagmiddag om 15:00 uur kunnen de fans hun favorieten wel weer van nabij aan het werk zien.

Houd Ajax TV in de gaten voor updates vanuit De Lutte met onder andere beelden van de aankomst, van de training en een interview met Davy Klaassen.

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Louis van de Vuurst

Mike van der Hoorn komt aan op de fiets. Mike van der Hoorn komt aan op de fiets.
Haashim Domingo trainde een keertje mee met Ajax 1. Haashim Domingo trainde een keertje mee met Ajax 1.
De Boer legt zijn spelers uit wat er deze middag van ze wordt verwacht. De Boer legt zijn spelers uit wat er deze middag van ze wordt verwacht.
Ook Kolbeinn Sigthórsson werkt zich in het zweet. Ook Kolbeinn Sigthórsson werkt zich in het zweet.
Lasse Schöne en Davy Klaassen omzeilen de palen. Lasse Schöne en Davy Klaassen omzeilen de palen.
Norbert Alblas mag zich deze week profileren als doelman. Norbert Alblas mag zich deze week profileren als doelman.
Davy Klaassen hakt de bal door. Davy Klaassen hakt de bal door.
Carlo l'Ami verdedigt als een tijger zijn doel. Carlo l'Ami verdedigt als een tijger zijn doel.