Menu
Scherpe training na vrije dagen

Scherpe training na vrije dagen

Het was te verwachten dat de Ajacieden donderdagochtend flink aan het werk gezet zouden worden. De hele selectie had immers drie dagen vrij gekregen, maar aanstaande zondag staat wel de Klassieker op het programma.

Met een stevige warming-up, het was ijskoud buiten, begon de training. Loopoefeningen en sprintvormen werd de groep voorgeschoteld, totdat conditietrainer René Wormhoudt vond dat iedereen warm was.

Het vaste spelletje rondo's, in twee groepen, volgde. Behalve John O'Brien en Bogdan Lobont was iedereen fit. Tom de Mul en Thomas Vermaelen moesten zich vandaag melden bij de beloften van de Rode Duivels, dus trainer Ronald Koeman kon behalve dit viertal beschikken over een lekker grote groep.

Het grootste gedeelte van de training bestond uit een grote partij. Aangezien er een oneven aantal spelers op het veld was, werd de groep in twee teams van tien verdeeld en één iemand die een oranje hesje aan kreeg en dus neutraal was.

Al na enkele minuten van het eerste partijtje floot Ronald Koeman af. Hij riep de groep bijeen en vertelde de groep dat hij meer beleving wilde zien. Tegen Feyenoord zijn niet alleen de punten erg belangrijk, er staat ook wat prestige op het spel. Zijn pupillen pakten de boodschap goed op, want de duels waren feller, er werd meer gelopen en meer gescoord.

Hans Vonk had het druk met aanvoeren van zijn 'witte' team. En het liefst deed de Zuid-Afrikaanse keeper dat in de moerstaal van zijn verdedigers. Maar met zoveel nationaliteiten voor zijn neus en het snelle spel, liepen de aanmoedigingen in de verschillende talen weleens door elkaar. ,,Stay ici!'', luidde de boodschap voor zijn Franse teammaatje Julien Escudé. ,,Gryga, met de kopf'', kreeg Zdenek Grygera, die de Duitse taal enigszins machtig is, te horen. Gelukkig werden de boodschappen wel begrepen en kon het team van Vonk in het laatste partijtje een aardige achterstand ineens ongedaan maken.

Tot slot moest nog een pittige sprintoefening worden volbracht, alvorens iedereen zich mocht belonen met een verdiende warme douche.