Menu
Scherpe training voor Roda JC

Scherpe training voor Roda JC

Op de laatste training voor het competitieduel met Roda JC werd er in het stadion getraind. Om een grote partij, elf tegen elf, mogelijk te kunnen maken, trainden Hedwiges Maduro en Rasmus Lindgren mee met de A-selectie.

De warming-up vond wel plaats op het trainingsveld buiten het stadion. Iets later dan gebruikelijk begonnen de Ajacieden hun spieren warm te maken. Maarten Stekelenburg bleef binnen, Mauro Rosales, Hatem Trabelsi en Tomás Galásek deden voluit mee.

Johnny Heitinga liet de grote partij aan zich voorbij gaan. De verdediger had wat last van zijn knie en hield het uit voorzorg na de warming-up voor gezien. Hij denkt wel inzetbaar te zullen zijn voor het duel met Roda JC zaterdagavond.

Omdat Rosales en Galásek beide met de partij meededen, kwam Ronald Koeman voor een luxe-probleem te staan. Hij had immers nu 24 fitte spelers, inclusief de twee keepers, en dat is teveel voor een partij. Dus moesten voor elk partijtje twee spelers beurtelings naar de kant.

De partij zelf werd op het scherp van de snede gespeeld. Steven Pienaar kreeg bijvoorbeeld een harde tik van Wesley Sonck te verwerken, maar gelukkig lieten de Ajacieden elkaar wel heel.

Koeman gebruikte de partij zoals gewoonlijk om wat dingen uit te testen in het team met de hesjes. Zo wisselden Wesley Sonck en Yannis Anastasiou halverwege van team, maar ruilden ook Nourdin Boukhari en Nicolae Mitea van hesje. Maar wie er tegen Roda op het veld zullen staan is pas zaterdagavond bekend.

Tegen het einde van de training werd er nog een aantal stilstaande situaties geoefend. Even na het middaguur liepen de meeste Ajacieden richting de kleedkamer. Sommigen waren nog gewild voor de camera's, zoals Maxwell. Terwijl de Braziliaan heel kort een reactie gaf op zijn uitverkiezing voor het nationale elftal, lieten enkele teamgenoten merken blij te zijn voor de Voetballer van het Jaar: 'Seleção, seleção!', werd Maxwell toegeroepen. Waarop de Braziliaan een dikke knipoog terug gaf.