Menu
Scherpte geëist in elke oefenvorm

Scherpte geëist in elke oefenvorm

Ook deze dinsdag was het bij de open trainingsdag van Ajax gezellig druk. Waar kampioensconcurrenten AZ, Twente en PSV zich vandaag alweer moeten richten op hun doordeweekse Europese duel, kan Ajax zich volledig focussen op zondag, als ADO Den Haag wacht.

De dag begon met het aangekondigde afscheid van André Ooijer, die na dit seizoen zijn voetbalschoenen aan de wilgen hangt. Maar voor een dag van terugblikken is het nog veel te vroeg, aldus de routinier van de selectie in zijn verklaring. Uiteraard stonden journalisten van de grote landelijke kranten evengoed na afloop van de training te wachten op de 37-jarige verdediger om nader te worden geïnformeerd.

Voordat de Ajacieden zich op het veld waagden waarlangs de trouwe fans zich hadden verzameld, werden ze opgewarmd op het verst gelegen veld. Onder hen Kolbeinn Sigthórsson die vandaag voor het eerst te zien was voor de supporters. De IJslander deed veel, maar kon nog niet alles meedoen met de groep. Toen na de rondo's de partijvormen werden opgediend door de trainers Frank de Boer, Hennie Spijkerman en Dennis Bergkamp ging de spits op een ander veld aan de slag met fysiotherapeut Pim van Dord.

Uit de partijvormen konden de fans aflezen dat er in deze competitie nog veel te winnen valt voor Ajax. Trainer De Boer eiste volledige focus van zijn spelers en stopte het spel als iets hem niet zinde. De Ajacieden moesten van hem meer om zich heen kijken en zorgen dat hun balcontacten en combinaties niet te verdedigend waren. Ook aanvoerder Jan Vertonghen eiste alertheid van zijn ploeggenoten. Zodat er zondag niets aan het toeval wordt overgelaten tegen ADO Den Haag. Want met duels tussen PSV en sc Heerenveen en Feyenoord en FC Twente zullen er bij eigen winst zondag weer stappen gezet kunnen worden richting succes.

Ajax TV sprak na afloop van de open training met Toby Alderweireld. Houd Ajax TV woensdag in de gaten voor het interview met de Belgische Ajacied.

Tekst en foto's: Ajax.nl

Nog ruim twee maanden kunnen de jonge spelers voor advies aankloppen bij André Ooijer. Nog ruim twee maanden kunnen de jonge spelers voor advies aankloppen bij André Ooijer.
Frank de Boer eist scherpte van zijn ploeg. Frank de Boer eist scherpte van zijn ploeg.

Kolbeinn Sigthórsson was voor het eerst sinds lange tijd voor de fans te zien. Kolbeinn Sigthórsson was voor het eerst sinds lange tijd voor de fans te zien.
Lorenzo Ebecilio krijgt geen grip op Aras Özbiliz. Lorenzo Ebecilio krijgt geen grip op Aras Özbiliz.
Toby Alderweireld viert een privéfeestje ten koste van Dmitry Bulykin. Toby Alderweireld viert een privéfeestje ten koste van Dmitry Bulykin.
Na afloop konden de fans weer handtekeningen vragen aan de Ajacieden. Na afloop konden de fans weer handtekeningen vragen aan de Ajacieden.