Menu

Schiet 'm erin, Ajax zet 'm op!

Bovenstaande zin zal waarschijnlijk met enige regelmaat te horen zijn op de tribunes van de Amsterdam ArenA als Ajax zijn wedstrijden speelt. Maar aanstaande zondag zal het wellicht vaker én luider te horen zijn. Stichting Accu is op uitnodiging van Ajax te gast in het stadion tijdens Ajax - FC Twente en zal op geheel eigen wijze proberen meer sfeer in het stadion te creëren.

Jos Zandvliet zal met een 70 man sterk orkest een eigentijdse poging ondernemen om van de Arena een swingend geheel te maken, waarbij onder andere liederen die vanaf de tribunes klinken, muzikaal ondersteund zullen worden. Muziek met humor, drama en samba. Dit is uniek voor Nederland en verdient zeker het respect van de supporters.

Aan een ieder wordt gevraagd om aan dit experiment mee te werken en een kolkende, sfeervolle ambiance in de ArenA te doen ontstaan.

Hoe een en ander exact gestalte zal gaan krijgen staat niet helemaal vast, er wordt een grote mate van invulling open gehouden voor improvisatie.

Zandvliet heeft er in zin: ,,We zullen op supporters gaan inhaken. We hebben de Ajax-Marsch van buiten geleerd, we zullen de Herdertjes spelen en als spelers een kans missen, zal er een dramatisch lied klinken. Wij willen supporters stimuleren met salsa en lekkere blaasmuziek. We hebben drums, trompetten, saxofoons en trombones mee. Bij de repetitie ging het dak er al af. Voetbal is emotie, voetbal is dans. We maken pret."

En wie weet slaat het over op de spelers. Wie weet dansen de spelers straks over de grasmat als de samba van de tribune rolt.