Menu

Schikkingsvoorstellen voor Ibrahimovic en Chivu

De aanklager betaald voetbal van de KNVB heeft de Ajax-spelers Zlatan Ibrahimovic en Cristian Chivu een schikkingsvoorstel gedaan van respectievelijk vijf en drie wedstrijden schorsing. Het gaat om de gebeurtenissen van vorige week woensdag in de halve finale van de Amstel Cup tegen Feyenoord.

Volgens de aanklager zijn op tv-beelden acties van de twee te zien die scheidrechter Luinge had moeten bestraffen. De aanklager heeft Ibrahimovic in staat van beschuldiging gesteld omdat hij zich schuldig zou hebben gemaakt aan het geven van een elleboogstoot dan wel het slaan van een tegenspeler en Chivu omdat deze zich schuldig zou hebben gemaakt aan het slaan naar een tegenspeler.

Beiden hebben tot vrijdagmiddag 17.00 uur de tijd het voorstel te accepteren. Als dat niet gebeurt, gaat de betreffende zaak naar de tuchtcommissie van de voetbalbond. In dat geval vraagt de aanklager de tuchtcommissie om Ibrahimovic al voorlopig te schorsen. In het geval van Chivu zal de aanklager dan niet om een voorlopige schorsing vragen.