Menu
Schilder knokt voor zijn plek

Schilder knokt voor zijn plek

Daags na de ruime overwinning op De Graafschap werkten de Ajacieden naast de Amsterdam ArenA aan hun herstel. Robbert Schilder keek na de hersteltraining terug op zijn officiële rentreewedstrijd in het Ajax-shirt.

De Amstelvener verdedigde afgelopen seizoen op huurbasis de clubeer van Heracles Almelo. Schilder beleefde een leerzaam jaar in het Polman Stadion. Gelouterd terug op het oude nest, en terug in het vertrouwde Amstelveen, knokt de Ajacied voor een plek in het elftal van trainer Henk ten Cate. De Amsterdamse oefenmeester schonk Schilder in de openingswedstrijd in de Eredivisie 2007-2008 direct zijn vertrouwen met een basisplaats. ,,Het was in het begin wel even wennen’’, vertelt Schilder. ,,Vooral omdat ik linksback stond; een plek waar ik tot nu toe niet vaak heb gespeeld. Meestal sta ik op het middenveld. Maar uiteindelijk ging het zondag steeds beter.’’
In de helft waarin Schilder meespeelde (Hedwiges Maduro was na rust zijn vervanger) konden de Superboeren zich een half uur meten met Ajax. Na de treffers van Klaas Jan Huntelaar en Luis Suárez was de wedstrijd gespeeld. In sneltreinvaart speelden de Amsterdammers zich naar een riante 1-8 overwinning.

Schilder houdt een balletje hoog met Jeffrey Sarpong. Schilder houdt een balletje hoog met Jeffrey Sarpong.

Schilder had niet verwacht dat de overwinning zo ruim uit zou vallen. ,,Vooraf houd je er rekening mee dat het moeilijk kan worden’’, zegt Schilder. ,,De Graafschap is nieuw in de Eredivisie en speelt zijn eerste wedstrijd meteen voor eigen publiek. Dan heeft die club niets te verliezen. De Graafschap is dan op zijn sterkst. Maar na twee goals waren ze gebroken. Al was het maar een helft; ik ben blij dat ik de eerste helft heb mogen spelen.’’

De Ajacieden met een volledige wedstrijd in de benen beperkten zich maandag tot een kort herstelprogramma. De Ajacieden die niet of maximaal 45 minuten meespeelden, waren langer te bewonderen op het trainingsveld. Vooral de afwerkoefeningen vielen bijzonder goed in de smaak. De doelmannen Dennis Gentenaar en Erik Heijblok werden flink op de proef gesteld. De secuur geplaatste volleys en de snoeiharde afstandschoten waren prima oefenstof voor zowel de veldspelers als de keepers.

Een select groepje Ajacieden luistert tijdens de maandagtraining naar de aanwijzingen van assistent-trainer Alfons Groenendijk. Een select groepje Ajacieden luistert tijdens de maandagtraining naar de aanwijzingen van assistent-trainer Alfons Groenendijk.