Menu
Schilder mist treffen met oude bekende

Schilder mist treffen met oude bekende

Robbert Schilder trainde vrijdag apart van de groep. Zaterdag staat Ajax tegenover Heracles Almelo, de club die hij afgelopen seizoen op huurbasis diende. De naweeën van een keelontsteking maken Schilder het voetballen voorlopig nog onmogelijk.

Afgezonderd van de groep liep Robbert Schilder vrijdag zijn rondes over het trainingsveld. Afgezonderd van de groep liep Robbert Schilder vrijdag zijn rondes over het trainingsveld.

Precies een week geleden werd Schilder overvallen door een keelontsteking. Een rauw gevoel in de keelstreek en een plotseling opkomende griep velden de 21-jarige Amstelvener. Aan de vooravond van Heracles - Ajax blijft de trainingsstof voor Schilder beperkt tot loopoefeningen. De aangetaste conditie en het verloren lichaamsgewicht moeten weer op het oude niveau worden gebracht. Het zieke gevoel is nog steeds niet helemaal verdwenen. ,,Als ik me zaterdag goed voel, ga ik wel naar de wedstrijd kijken’’, vertelt Schilder na de training. ,, Uiteindelijk hoop ik niet meer dan een wedstrijd te hoeven missen. Wel jammer dat ik precies de wedstrijd tegen Heracles mis. Afgelopen seizoen zat ik ook uitgerekend in de thuiswedstrijd tegen Ajax een schorsing uit. Het was mijn enige schorsing van dat seizoen.’’

De Ajacied kijkt met een goed gevoel terug op zijn tijd in Almelo. De periode bij Heracles bracht wat hij er vooraf van had gehoopt. Schilder deed ervaring op door volop speelminuten mee te pakken in de Eredivisie. De club uit Almelo bereikte mede door de inzet van Schilder zijn doel: Heracles bleef behouden voor het hoogste niveau.

Hoe kijkt de middenvelder zelf terug op zijn seizoen in het zwartwitte tenue van Heracles? ,,De ervaringen zijn vooral positief’’, vertelt de middenvelder. ,,Heracles is een leuke club om voor te spelen. Er heerst binnen de club een echt familiegevoel.’’ Voor hij de catacomben van de ArenA opzoekt, wil hij nog een ding kwijt. Het is een advies voor zijn ploeggenoten: ,,Wij moeten morgen vooral scherp beginnen in Almelo. Heracles zal er vanaf het begin flink op zitten.’’