Menu
Schilder moet weer wennen aan reserverol

Schilder moet weer wennen aan reserverol

Robbert Schilder is één van de vier voetballers van Jong Oranje die bij Ajax onder contract staat. De 21-jarige Amstelvener, afgelopen seizoen verhuurd aan Heracles Almelo, heeft vooralsnog een bescheiden rol binnen het team van Foppe de Haan.

De hype rond Jong Oranje lijkt na de zege op Israël alleen maar te zijn toegenomen. Het is dinsdagochtend en de Nederlandse sportpers is massaal naar het Friese Langezwaag gekomen om een training van de Nederlandse talenten te bekijken. Eén van die talenten is Robbert Schilder. Dit seizoen werd hij door Ajax verhuurd aan Heracles. Hij deed het zo goed in Almelo dat Ajax inmiddels besloot hem komend seizoen weer naar Amsterdam te halen.

De vaste plaats die hij had bij Heracles Almelo heeft Schilder nog niet bij Jong Oranje. Hij kwam tijdens de openingswedstrijd van het EK niet in actie en denkt dat de kans klein is dat hij woensdag tegen Portugal wel aan spelen toekomt. ,,Het is heel moeilijk om nu nog iemand uit het team te spelen”, zeg hij nadat de training is afgelopen. ,,De wedstrijden volgen elkaar nu zo snel op dat er te weinig tijd is om je tijdens de trainingen te bewijzen.”

De reserverol valt Schilder niet altijd even makkelijk, geeft hij toe. ,,Het is mooi om een zo’n groot toernooi mee te maken, maar het is natuurlijk duidelijk dat het een stuk leuker is als je ook echt deel uitmaakt van het elftal.” Vanaf de zijkant zag hij dat Jong Oranje zondag goed aan het toernooi in eigen land begon. ,,Het resultaat was in ieder geval dik in orde”, analyseert hij. ,,Maar ik schat Portugal wel een stuk hoger in dan Israël. Ik denk dat het toernooi morgen pas gaat beginnen.”

Als Schilder zich na de zomerstop weer meldt bij de selectie van Ajax, moet hij net als bij Jong Oranje ook alles uit de kast halen om een basisplaats te bemachtigen. ,,Ik heb zin om weer bij Ajax aan de slag te gaan. Ik probeer er niet al te veel van te verwachten. Ik ga gewoon mijn uiterste best doen en dan hoop ik dat ik kan laten zien dat ik een betere voetballer ben geworden.”

Heracles Almelo was een perfecte leerschool voor Schilder. ,,Ik heb het het afgelopen jaar ontzettend naar mijn zin gehad in Almelo. Heracles is een ontzettend gezellige, sfeervolle club. Maar het belangrijkste is natuurlijk dat ik bijna alles heb gespeeld. En daar was het Ajax en mij natuurlijk om te doen. En ik moet zeggen: dat smaakt ook naar meer.”