Menu
Schilder ontmoet nieuwe club

Schilder ontmoet nieuwe club

Als Ajax zondag in Breda aantreedt tegen NAC moet Robbert Schilder oppassen dat hij niet de verkeerde kleedkamer inwandelt. De 22-jarige Amstelvener komt immers vanaf volgend seizoen uit voor de Brabanders.


Vorige maand kwam hij met de club tot overeenstemming over een vierjarig contract. Schilder maakte sinds zijn overstap bekend werd, nog geen kennis met zijn nieuwe thuishaven, het Rat Verlegh Stadion. ,,Daarom vind ik het leuk om het zondag even te zien", verklaart hij. ,,Het zal apart zijn. Ik ben er natuurlijk wel eerder geweest, maar dan let je toch minder op het stadion. Ik heb er in elk geval veel zin in."
Hoewel hij bij Ajax de laatste tijd veel speeltijd krijgt, heeft Schilder geen spijt van zijn beslissing bij Ajax te vertrekken. ,,Ik speel vooral vanwege blessures en schorsingen, maar dat is toch mooi meegenomen", klinkt hij tevreden. ,,Ik heb dit seizoen elke keer bij de laatste achttien gezeten en dat is prettig en best knap. Daarom is dit voor mij een prima seizoen."
Schilder startte onder meer in de basis in het UEFA Cupduel bij Fiorentina. In de uitwedstrijd tegen Olympique Marseille kwam hij na ruim twintig minuten in het veld voor de geblesseerde Rasmus Lindgren en woensdag stond hij tegen de Fransen zelfs in de basis. Toch kost het hem naar eigen zeggen geen moeite afscheid te nemen van het spelen op dat niveau. ,,Ik ga het niet missen, maar ik besef wel dat ik daar nu nog van moet genieten. Als ik nu al zulke wedstrijden kan spelen is dat mooi meegenomen en alleen maar goed voor me. En misschien spelen we volgend seizoen met NAC ook wel Europees."
Schilder komt straks bij zijn nieuwe club weinig oude bekenden tegen. ,,Ik ken niet zoveel jongens", geeft hij toe. ,,Alleen Fouad Idabdelhay heb ik wel meegemaakt. Hij is eigenlijk de enige die ik een beetje ken. Verder ken ik ze alleen als tegenstander." Ook komende zondag maakt Schilder mogelijk weer speelminuten tegen de Brabanders. ,,Het zal in elk geval een moeilijke wedstrijd worden", loopt hij alvast vooruit op het treffen in Breda. ,,NAC uit is voor Ajax sowieso altijd moeilijk. Vorig jaar zijn we daar na een 4-2-nederlaag uitgeschakeld voor de KNVB Beker."
Een maand na de bekeruitschakeling nam Ajax revanche door het competitieduel bij NAC met 2-3 te winnen. Lange tijd zag het er naar uit dat de Amsterdammers opnieuw met een nederlaag huiswaarts zouden keren. Urby Emanuelson (76’) en John Heitinga (82’) bogen echter in het laatste kwartier een 2-1-achterstand om. Eerder had Klaas Jan Huntelaar de score geopend voor de bezoekers.