Menu
Schilder speelt gelijk met Olympisch elftal

Schilder speelt gelijk met Olympisch elftal

Robbert Schilder heeft met het Olympisch elftal tijdens het toernooi in Toulon een gelijkspel behaald tegen Colombia. In Frankrijk werd in de eerste wedstrijd van de Nederlanders niet gescoord. Schilder speelde de hele wedstrijd.

Over negentig minuten was Colombia eigenlijk de betere van de twee ploegen. Vooral in de tweede helft hadden de Zuid-Amerikanen op voorsprong kunnen komen, maar de kansen werden niet benut. Voor de pauze waren de twee teams wel in evenwicht.

Het Olympisch elftal zit in Toulon, behalve bij de Colombianen, ook bij Frankrijk en Mexico in de poule. Het gastland won dankzij een penalty van Mexico. Oranje speelt donderdag tegen Frankrijk. De nummers een en twee van elke poule plaatsen zich voor de finale.

Statistieken:

Stade Mayol, Toulon, Frankrijk

Nederland - Colombia 0-0 (0-0).

Opstelling: Tim Krul (Newcastle United); Dustley Mulder (RKC Waalwijk), Mark Otten (Excelsior), Ryan Donk (RKC Waalwijk), Royston Drenthe (Feyenoord); Gianni Zuiverloon (RKC Waalwijk), Kemy Agustien (Willem II), Robbert Schilder (Ajax); Eljero Elia (ADO Den Haag), Tim Janssen (FC Eindhoven), Otman Bakkal (FC Eindhoven).


Bron: KNVB