Menu
Schilder waarschuwt voor collectief Heracles

Schilder waarschuwt voor collectief Heracles

Robbert Schilder speelde in het seizoen 2006-2007 op huurbasis voor Heracles Almelo. Een jaargang later droeg de 22-jarige Ajacied na de winterstop opnieuw het tricot van de Tukkers.

Robbert Schilder keert woensdagavond terug op vertrouwde bodem. Robbert Schilder keert woensdagavond terug op vertrouwde bodem.

In die periodes ondervond de verdediger/middenvelder vooral de voordelen die het spelen op kunstgras met zich meebrengt. ,,Heracles traint elke dag op het kunstgras in het stadion", zegt Schilder, die woensdag met Ajax terugkeert in Almelo. ,,Dat is wel een voordeel natuurlijk. Vooral omdat de meeste tegenstanders dat niet gewend zijn. Aan de andere kant heeft Ajax genoeg technisch vaardige spelers om daar ook een voordeel uit te halen."

Toch waakt Schilder voor onderschatting tegen zijn oude club. ,,Het gevaar is dat zij thuis een heel hecht collectief vormen", waarschuwt hij. ,,Verder zijn ze voor eigen publiek, dat als een echte twaalfde man achter de ploeg staat, heel sterk. Ik heb in de tijd dat ik daar speelde, thuis nooit dik verloren. Heracles verliest sowieso weinig duels thuis en als ze verliezen zijn het zwaarbevochten overwinningen voor de tegenstanders."

Hoewel de Heraclieden geen echte uitschieters in de ploeg hebben, bezitten zij volgens Schilder veel scorend vermogen. ,,De ene week scoort die, de andere week die. Ze hebben vooral voorin enkele spelers met creativiteit", doelt hij op onder anderen de Braziliaanse aanvaller Everton. ,,Verder spelen ze momenteel met drie aanvallers, dat in tegenstelling tot vorig seizoen toen we met twee spitsen speelden. Maar goed, we hoeven niet bang te zijn voor Heracles."

Of Schilder woensdag speelminuten krijgt van trainer Marco van Basten is afwachten. Mocht hij binnen de lijnen komen, zou het de eerste keer zijn dat hij een Heracles - Ajax speelt. ,,Inderdaad, ik ben één keer in mijn leven geschorst geweest voor een wedstrijd en dat was twee seizoenen geleden voor Heracles - Ajax. Dat was echt balen. Vorig jaar zat ik nog niet bij Heracles toen Ajax zonder mij op bezoek kwam."

Schilder kijkt in elk geval uit naar de tijdelijke terugkeer in het Polman Stadion. ,,Ik heb zin om daar weer naar toe te gaan. Ik ben er al een tijd niet meer geweest. Het zou leuk zijn iedereen weer te zien. Ik heb het super naar mijn zin gehad daar. Het is echt een leuke club."

Drie dagen na het duel in Almelo reizen de Ajacieden opnieuw af naar het Oosten van het land. Dan staat de topper bij FC Twente op het programma. Als speler van Heracles maakte Schilder de rivaliteit met Twente van dichtbij mee. ,,Die was groot", verklaart hij. ,,Vooral van Almelose kant. Het waren de mooiste wedstrijden om te spelen. Van die uitwedstrijden heb ik echt genoten. In Enschede heb ik ook één van mijn mooiste wedstrijden gespeeld, die in 1-1 eindigde. De Heracles supporters waanden zich toen een beetje de kampioen van het Oosten omdat ze de eerste wedstrijd met 3-0 hadden gewonnen."